Echtpaar Piet en Maria krijgt lintje: "Verdienen wij dit wel?'

MEIERIJSTAD – De afgelopen dagen werden overal in Nederland koninklijke onderscheidingen uitgedeeld aan mensen die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving. In Meierijstad waren er 24 gedecoreerden, waarvan 10 vrouwen en 14 mannen.

De afgelopen dagen werden zij gebeld door de burgemeester. De daadwerkelijke ontvangst en het opspelden van de onderscheidingen gebeurt naar verwachting in september, als de situatie weer veilig genoeg is. Het is op dit moment een uitreiking zonder de normale ceremonies en feestelijkheden. Dat is wel een gemis en doet ook geen recht aan de waardering die de verkozen mensen horen te ontvangen.

Onder de gedecoreerden bevindt zich ook het echtpaar Maria en Pieter van den Berg uit Mariaheide. Zij zijn in deze plaats zeer actief als vrijwilliger voor dorpshuis D’n Brak. Als gastheer en gastvrouw steken zij daar al jarenlang de handen uit de mouwen voor het verrichten van onderhoud en het organiseren van evenementen. Daarnaast spelen zij een belangrijke rol als vrijwilligers bij Carnavalsvereniging de Heikrikkels. Heel bijzonder is dat zij in 1996, na het overlijden van hun zus en zwager, de zorg op zich hebben genomen voor de drie overblijvende kinderen. Samen met hun drie eigen kinderen vormen zij een hele hechte, bijzondere familie.

Pieter en Maria waren enorm verrast door het telefoontje van de burgemeester. “Verdienen wij dit wel?”, vroegen zij zich af. Er volgden bloemen en felicitaties. Op vrijdagmorgen ontvingen zij een brief met de officiële bekendmaking. Namens Omroep Meierij wensen wij Pieter en Maria en ook alle andere gedecoreerden heel veel plezier met hun onderscheiding en bedanken ze van harte voor hun inzet voor de samenleving.