Dwangsom dreigt al lange tijd voor Paaspop

SCHIJNDEL – Paaspop moest uiterlijk maandag 8 november een deel van de 4000 vierkante meter plastic grasroosters verwijderen aan de Heikampen en de Leemweg. Dat is maar deels gelukt en daarom dreigt er nu een dwangsom van 11.000 euro per week.

De organisatie heeft bij de gemeente inmiddels meer tijd gevraagd om de grasroosters weg te halen. De roosters liggen op het campingterrein van het festival. Ze werden in oktober 2021 neergelegd om de grond te verharden. Hiervoor werd geen vergunning bij de gemeente gevraagd, terwijl dat wel moest. De organisatie vroeg de gemeente om de grasroosters alsnog te legaliseren, maar daar wilde de gemeente niet aan meewerken.


Hoger beroep
De gemeente legde in juli 2022 Paaspop al een dwangsom op: 11.000 euro per week dat de grasroosters zouden blijven liggen met een maximum van 66.000 euro. Paaspop werd dit jaar vanwege de coronamaatregelen uitgesteld naar september. De gemeente gaf daarop de organisatie ook uitstel voor het verwijderen van de grasroosters. Vervolgens ging Paaspop in september in hoger beroep tegen de beslissing van de gemeente. Dit hoger beroep werd op 8 november 2021 afgewezen door de commissie voor bezwaar- en beroepschriften. Volgens de organisatie is maandag 8 november geprobeerd de roosters te verwijderen, maar is dat niet gelukt. Daarom heeft ze opnieuw uitstel aangevraagd bij de gemeente.