Dubbel feest in Veronicapark

SCHIJNDEL - De familie Bos is al 40 jaar beheerder van dierenpark Veronica in Schijndel. Sinds kort is dit park ook Fairtrade. Dubbel feest dus afgelopen weekeinde. Het jubileum werd niet groots gevierd, maar kreeg wel een officieel tintje.

Miranda van Gerwen reikte namens de Stichting Dier, Mens en Nauur een naambord uit. Daarnaast bood Daniëlle Walraven namens de gemeente Meierijstad een publicatiebord aan. Eigenaar Alex Bos was blij met dit bord waarop foto's en informatie over het dierenparkje komen te hangen. Tot slot reikte Arhur Rijken van de Stichting Fairtrade het fairtradebordje uit. Daarmee is dierenpark Veronica het derde park in onze gemeente dat alleen fairtrade koffie en thee schenkt.

Het dierenpark is al jarenlang een begrip in Schijndel. Toch is niet iedereen even blij met de dieren. Eind vorig jaar klaagden buurtbewoners over geluidsoverlast van met name parelhoenders. Inmiddels is de rust weergekeerd. Al wordt er zeker hard gewerkt. Vrijwilliggers werken hard aan een nieuwe schuilhut en pluimveehok. Daarbij zijn extra handen nog welkom. In de video een indruk van de betrokkenheid van de medewerkers van het dierenparkje.

Veronica dierenparkje Fairtrade