Dubbel duurzame Barbara is Verspillingsvrije Held

MEIERIJSTAD - Barbara Jansen uit Veghel gooit nooit eten weg. En als ze eten over houdt, dan zorgt ze dat het terecht komt bij mensen die het kunnen gebruiken. En daarom is Barbara donderdag uitgeroepen tot Verspillingsvrije Held van Meierijstad.

De gemeente Meierijstad zet zich op meerdere terreinen in om (voedsel)verspilling te voorkomen en de uitverkiezing op dat gebied behoort tot dat rijtje.
Er waren diverse genomineerden, vaak ook mensen uit de eigen directe kring van mensen die actief met dit thema bezig zijn.
Zo nomineerde wethouder Jan Goijaarts zijn kleinzoon Jens omdat die lekkere tosti's maakt van oud brood. En kinderburgemeester Rens -die volgende week donderdag overigens zijn functie overdraagt- zijn moeder omdat ze van overrijpe bananen heerlijk bananenbrood maakt.

De wethouder toonde zich blij met alle verspillingsvrije ontwikkelingen die er in Meierijstad te melden zijn, zoals het maken van soep van restjes groenten of het produceren van drank van aardbeien die de schappen in de supermarkt niet halen.
De verspillingsvrije week in Meierijstad vond plaats van 7 t/m 13 september.