Dubakki: nieuwste wapen in de strijd tegen zwerfafval

MEIERIJSTAD – Dubakki is het nieuwste wapen van de gemeente Meierijstad in de strijd tegen zwerfafval. Het is een elektrische bakfiets die je gratis kunt lenen voor een opschoonaktie in je buurt.

De bakfietsen zijn geschikt om zelf of met een klein groepje zwerfafval op te ruimen. De bakfiets is uitgerust met afvalprikkers, veiligheidshesjes, handschoenen en afvalzakken en een EHBO kist. Reserveren kan via www.meierijstad.nl/dubakki.

De bakfiets is te leen voor één dag en af te halen bij de milieustraten in Veghel en Schijndel. Na de opruimactie moet de bakfiets, met de volle afvalzakken, terugbracht worden.

Veel vrijwilligers

De gemeente Meierijstad vindt het belangrijk dat iedereen in een schone en veilige omgeving kan leven, wonen en recreëren. De gemeente doet zoveel mogelijk om zwerfafval op te ruimen en tegen te gaan, maar kan het niet alleen. Er zijn al veel vrijwilligers actief. Het aanbieden van de nieuwe elektrische bakfietsen is de start van de extra aanpak zwerfafval in Meierijstad.

Projecten die in de toekomst zullen worden gestart zijn; onderwijs basisscholen en voortgezet onderwijs, aanpak van snoeproutes, bijplaatsingen ondergrondse containers.

de elektrische dubakki