Drukke weekenden voor Frisselstein

VEGHEL – De leden van Frisselstein wacht enkele drukke weekenden. Op zondag 19 maart organiseert de muziekvereniging haar jaarlijkse Solisten- en Ensembleconcours. Twee weken later, op zondag 2 april, staat de derde editie van het Maestroconcert op het programma.

Tijdens het solisten- en ensembleconcours presenteren de deelnemers zich aan jury en publiek. Ze doen dit zowel individueel als in verschillende ensembles. Met plezier samen muziek maken staat voorop. Toch is het een heuse wedstrijd waarbij de winnaar of winnaars een Masterclass door een zelf gekozen professional kunnen verdienen. Het concours vindt plaats in het Magazijn op de eerste verdieping van het CHV-gebouw aan de Noordkade. De optredens zijn van 11.00 tot 13.00 uur. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken en luisteren. De toegang is gratis.

Maestro komt weer naar Veghel
Zondag 2 april vindt de derde editie van het Maestro-concert plaats. Dit concept is gebaseerd op het gelijknamige tv-programma waarbij mensen zonder dirigeerervaring voor een orkest gaan staan en een eigen liedje moeten dirigeren. Vier bekende Veghelaren nemen het tegen elkaar op en proberen de titel Maestro Meijerijstad 2023 in de wacht te slepen.

Oefensessies
Berdy Maertens-Stoof en Hanneke Ketelaars zijn de eerste twee maestro’s. De bekendmaking van de andere twee volgt in de komende weken. Voorafgaand aan het concert oefenen ze enkele keren met het orkest en krijgen tips en uitleg van de dirigent Jan Nellestijn. De Maestro’s worden door hem beoordeeld, door voormalig dirigent van het Groot Orkest Michiel van Vliet en muzikaal leider Marc van Kessel. Ook de winnaar van de vorige editie, Bram van den Boogaart, staat nog een keer voor het orkest om zijn winnende lied te dirigeren.

Toegangskaartjes
Het Maestroconcert vindt plaats in het Fioretti Colleg aan de Muntelaar in Veghel. Het concert start om 14.00 uur. De zaal is open vanaf 13.30 uur. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Schellen, Tennis & Padel De Krekel, Bibliotheek Veghel en via secretariaat@frisselstein.nl.