Druk programma tijdens Oranjeweek in Schijndel (video)

SCHIJNDEL – Op de Markt in Schijndel werd donderdag de laatste hand gelegd aan de inrichting van de feesttent. De Oranjeweek is in aantocht en de organisatie, bestaande uit het centrummanagement, horeca en Oranjecomité heeft een 10-daags programma samengesteld. Een gevarieerd programma voor jong en oud, vertelt centrummanager Harrie van Herpen.

De Oranjeweek duurt tot en met zondag 1 mei. De start is vrijdagavond 22 april, wanneer de uitslag bekend wordt gemaakt van de Skèndelse Kwis. Volgens Van Herpen een evenement waar veel deelnemers op afkomen. Zaterdag is een kunst- en cultuurdag waarvan de organisatie in handen is van Phoenix cultuur. 170 Amateurkunstenaars doen hieraan mee en door heel Schijndel is de kunst merkbaar. Een dag die een afsluiting krijgt met muzikale bijdragen van 8 bandjes van Pop & Co.

Skêndel Zwingt
Maandag gaan de Schijndelse ondernemers met elkaar in de slag. Ondernemers geven die dag presentaties aan nieuwe ondernemers met een contactavond als afsluiting. Dinsdag is de tent op de Markt gereserveerd voor Skêndel Zwingt. Een groot meezingfestijn waar volgens Wim van Uden van deze stichting louter Schijndelse artiesten op het podium komen. Wim attendeert de muziekliefhebbers er wel op dat de tent dit jaar kleiner is dan voorheen op de Steeg het geval was. Wat betekent dat er minder plaats is voor publiek (toch altijd nog 1000) maar, vol is vol.

Modeshow van Het en Heads
Woensdag is het Koningsdag. Dat betekent een dag met een defilé, een vrijmarkt en spelletjes en dat allemaal onder het toeziend oog van het Oranjecomité. De modedag die eigenlijk voor zondag op het programma staat gaat nu naar donderdag tijdens het alom bekende aspergediner. Een vijftiental dames en heren showen de nieuwste mode van Conceptstore Het en Heads. De mannequins lopen volgens Miriam Janssen van deze Conceptstore niet alleen over de catwalk maar tijdens het aspergediner ook nog eens tussen de tafeltjes door. Zodat de nieuwe kledinglijn niet alleen gezien maar tevens gevoeld kan worden. Voor zowel het aspergediner met modeshow als de Bierproeverij die een dag later plaatsvindt zijn volgens Harrie van Herpen nog enkele toegangskaartjes te koop. Ze zijn te bestellen via de website www.in-schijndel.nl/oranjeweek

Klompenklets
En daarmee is de Oranjeweek nog niet tot een einde. Dag 9 en 10 (zaterdag 30 april en zondag 1 mei) wordt het lachen, gieren en brullen tijdens de Klompenklets. De zaterdag is al volledig uitverkocht maar voor zondagmiddag zijn nog kaartjes beschikbaar.

Skêndel Zwingt in een eerdere editie
Oranjeweek Schijndel