Droom van Wijbossche Mae van de Loo (13) is uitgekomen

Hoofdrol in speelfilm Okedoeibedankt

WIJBOSCH - Dit jaar kwam een droom van Mae van de Loo uit Wijbosch uit. Een hoofdrol in een speelfilm. Zij speelt ‘zichzelf’ als Jamie in de film Okedoeibedankt. De film is zondag om 10:00 uur te zien bij Zapp op NPO 3. Omroep Meierij ging bij Mae op bezoek voor een interview.

Het interview met Mae is vanaf donderdag 29 december ieder uur direct na de nieuwsuitzending RondOM te zien op Omroep Meierij TV.

 

De film Okedoeibedankt geproduceerd door Labyrint Film in opdracht van BNNVARA wordt uitgezonden op zondag 1 januari 2023 om 10.00 uur bij BNNVARA in Zapp op NPO 3.

 

Het verhaal van Okedoeibedankt
De verlegen, dove Jamie (12) (gespeeld door Mae) verhuist naar het doveninternaat om aan haar nieuwe school te beginnen. Ze ziet er tegenop nieuwe vrienden te maken. Als Jamies oma, die in Parijs woont en waarmee ze een bijzondere band heeft, een ongeluk heeft gehad, ontstaat er een onverwacht plan met haar brutale klasgenoot Imane (13). Samen belanden ze op een roadtrip naar Parijs, die al snel een avontuurlijke wending krijgt. Jamie wordt gedwongen uit haar schulp te kruipen. De tocht vol obstakels en bijzondere ontmoetingen wordt een reis om nooit te vergeten.

 

Mae van de Loo speelt Jamie in de film Okedoeibedankt
Fotograaf: Jan van Oort
De opnames voor de film Okedoeibedankt
Fotograaf: Eigen archief Mieke van de Loo