Driebandentoppers strijden weer in Veghel om de eer

VEGHEL - Biljartliefhebbers kunnen van 23 tot en met 29 oktober 2022 weer smullen van driebanden op het allerhoogste niveau. Biljart Evenementen Nederland (BEN) organiseert dan in de Koekbouw op CHV Noordkade weer de Worldcup Driebanden. Hiervoor zijn nu al tickets te koop via www.biljartevenementen.nl

32 driebanders beginnen vanaf zondag 23 tot en met woensdag 26 aan de voorrondes van het wereldbekertournooi in Veghel. Op donderdag start het hoofdtoernooi met de 15 beste spelers uit de voorrondes, aangevuld met 14 gekwalificeerde spelers en 3 met een wildcard. De 4 beste spelers uit het hoofdtoernooi spelen de halve finales op zaterdag 29 oktober. Waarvan de eerste halve finale om 12.00 uur begint en de tweede om 14.00 uur. De uiteindelijke finale start om 17.00 uur.

Brabantse toppers
Volgens organisator Harry Mathijsen van BEN doen 24 Nederlanders mee aan het toernooi. Naast wereldkampioen Dick Jaspers zijn ook Wilco van Wijk uit Den Dungen, Huub Wilkowski uit Sint Michielsgestel en Jean uit Heeswijk Dinther van de partij.

Vorig jaar speelden de Spanjaard Dani Sanchez en de Koreaan Jung Han Heo voor een uitverkochte Koekbouw de finale. Sanchez won het toernooi.

Dani Sanchez, winnaar 2021
Fotograaf: Bron BEN