Drie winnaars taartenactie Omroep Meierij

VEGHEL - Voor wie was 2020 een zwaar jaar? Wie verdient het om het nieuwe jaar te beginnen met deze heerlijke 8-persoonstaart. Die Kerstvraag op de Facebookpagina van Omroep Meierij werd door veel volgers met een motivatie beantwoord. Zaterdag overhandigde Wilma van Asseldonk van www.gezelligmettaart.nl drie prachtige taarten die zij gratis beschikbaar had gesteld aan de genomineerden.

Anne van de Sande nam er een in ontvangst voor de bewoners van Vijverhof 6-8 van zorgcentrum St. Barbara in Wijbosch. “Ik werk op deze afdeling, en onze bewoners hebben hun families een hele tijd moeten missen. Dit zorgde voor veel verdriet en onrust. Gelukkig mogen er nu wel weer mensen langs komen, zij het beperkt. Daarom hoop ik ze te kunnen verrassen met dit lekkers”.  

Droom kwam uit met ‘Leef’
Nathalie van Heesch uit Schijndel droeg plaatsgenoot Theo van Eeuwijk voor. Volgens Nathalie zorgde Theo in coronatijd met zijn optredens voor veel plezier bij vele Schijndelaren. Zij vertelde verder: “Persoonlijk liet heeft hij voor onze dochter Elaine, die vaak in het ziekenhuis heeft gelegen, haar droom uitkomen. Door samen het liedje ‘Leef’ van André Hazes jr te zingen. Theo speelde op keyboard en Elaine zong. Hiervan zijn ook opnames gemaakt. Theo is echt een topper en verdient deze taart”.

Geven en nemen
Ook Jeanine van den Brand kwam een taart ophalen die zij persoonlijk afleverde bij Karin Flisijn in Schijndel. Laatstgenoemde zet zich in voor de minima in heel Meierijstad. Volgens Jeanine zorgde Karin ervoor dat zowel in Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel zogenaamde geef- en neemkasten kwamen te staan. Mensen die eten konden missen plaatsten hun pakken en blikken in deze kasten. Mensen die van een minimaal inkomen moeten rondkomen mogen dit hieruit meenemen. “Maar deze taart is natuurlijk alleen voor Karin bestemd. Die heeft zij dik verdiend”, aldus Jeanine.

Theo van Eeuwijk neemt de taart in ontvangst van Nathalie van Heesch