Drie genomineerden nieuwe stadsdichter Meierijstad bekend gemaakt (Video)

VEGHEL – Op woensdag 24 april werden de drie overgebleven kandidaten in de zoektocht naar de nieuwe stadsdichter bekendgemaakt. De presentatie werd gedaan door wethouder Menno Roozendaal. Ook aftredend stadsdichter Rick Terwindt was hierbij aanwezig.

Een poos geleden werd een oproep gedaan aan iedereen die geïnteresseerd was om Terwindt op te volgen. De huidige stadsdichter zal op 5 juli, tijdens Fabriek Magnifique, het stokje overdragen. De selectiecommissie heeft uit de inzendingen gekozen voor de drie mensen die hen het meeste aanspraken.

De eerste genomineerde is Josan van den Broek. Geboren, getogen en sinds kort teruggekeerd in Veghel. Ze is fotograaf van beroep en heeft hierin een eigen bedrijf. “Met fotografie vertel ik ook een verhaal. Het heeft in die zin een goede link met dichten.” Daarnaast schrijft Van den Broek al een tijd: “Ik ben de laatste tijd hierin actiever geworden. Het is een goede uitlaatklep en ik merk dat ik een sterkere verbinding met andere mensen krijg.”

De tweede genomineerde is Brandon Versantvoort. Geboren in Veghel en momenteel woonachtig in Den Bosch. Versantvoort studeert biologie en is daarnaast al een paar jaar actief als ‘Spoken Wordartiest’. “Een vriend tipte mij dat ze hierop zoek zijn naar een nieuwe stadsdichter. Aangezien ik al ervaring heb, leek het hem een goed idee om me in te schrijven.”

De derde genomineerde is Cor van Casteren, in eigen woorden ‘een 65-jarige jongeman uit Schijndel’. Van Casteren is conciërge van beroep en werkt op een basisschool. De Schijndelaar werd door een vriend aangespoord om mee te doen aan de zoektocht: “Hij zei, ‘je moet dat gewoon proberen, je kan dat goed’. Zelf ben ik daar wat meer bescheiden in, maar ik vind het een eer om bij de laatste drie te zitten.”

De kandidaten zullen zich te komende tijd vaker laten zien. Tijdens Fabriek Magnifique zal de nieuwe stadsdichter van Meierijstad bekend worden gemaakt.

De kandidaten, samen met Rick Terwindt