Maison van den Boer stuurt schuldeisers 'smeekbrief'

VEGHEL - Maison van den Boer in Veghel heeft alle crediteuren een ‘smeekbrief’ gestuurd waarin ze dringend worden opgeroepen om snel akkoord te gaan met de voorgestelde schuldenregeling die inhoudt dat ze 20 procent van hun vordering betaald krijgen.

Alleen als alle crediteuren hiermee akkoord gaan komt er geld vrij voor een sociaal plan voor de 140 mensen die per 1 oktober moeten verdwijnen volgens het deze zomer bekendgemaakte reorganisatieplan.

Dringend beroep

Volgens woordvoerder Marcel Paapst heeft het overgrote deel van de schuldeisers inmiddels aangegeven akkoord te gaan met de schuldsanering. “Maar uiteindelijke moeten alle schuldeisers akkoord gaan en daarom heeft de directie deze week nog eens een dringend beroep op alle schuldeisers gedaan. De directie gaat er nog steeds van uit dat het uiteindelijk zal lukken om met iedereen een akkoord te sluiten”, aldus Paapst die erkent dat 45 crediteuren nog niet akkoord zijn gegaan met de voorstellen.

De 45 crediteuren die nog niet akkoord zijn hebben bij elkaar nog een bedrag tegoed van € 288.000. Met het al bereikte akkoord met de ruim 270 crediteuren is een bedrag gemoeid van meer dan € 4,5 miljoen.

In de brief aan de crediteuren zegt de directie van Maison dat er geen betere aanbieding kan worden gedaan en dat alle crediteuren gelijk behandeld moeten worden. Als er geen akkoord komt heeft dat volgens de directie van het prestigieuze cateringbedrijf grote gevolgen. Niet alleen voor het personeel, maar ook voor alle crediteuren die dan geen enkele betaling op hun vordering zullen krijgen.