Dorshout ageert tegen bouw 100 woningen arbeidsmigranten

VEGHEL – De voorzieningenrechter in Den Bosch zal over twee weken beslissen of de gemeente Meierijstad juist gehandeld heeft door een vergunning af te geven voor de bouw van 100 huisjes voor arbeidsmigranten vlakbij industrieterrein De Amert. Dat meldt het Brabants Dagblad in een verslag van de rechtszaak die maandagmiddag in Den Bosch diende.
Fotograaf: Jan de Jong

Zo’n 80 inwoners van Dorshout hebben bezwaar aangetekend de verleende vergunning voor de bouw van de 100 tijdelijke woningen die maximaal 15 jaar gebruikt zouden mogen gaan worden. De bezwaarmakers stellen dat ze er ineens een woonwijk met 500 arbeidsmigranten bij krijgen.
Volgens de bezwaarmakers ligt de plaats waar de woningen gebouwd moeten gaan worden (op een boerenerf nabij De Amert) in het buitengebied en is daarom de verleende vergunning niet juist.
Maar volgens de advocaat van de gemeente is dit geen zuiver buitengebied. In oktober gaf de gemeente toestemming voor het plan van HOBIJ en Otto Work Force om, zoals het plan is benoemd, Het Amert Kwartier te gaan realiseren.