Doorstart én verhuizing voor Promentis

SINT-OEDENRODE – De failliet verklaarde verslavingskliniek Promentis onderzoekt of met het bestaande team een doorstart kan maken. Cliënten die momenteel in de kliniek in het voormalige Damianenklooster verblijven maken daar hun interne traject af. Maar voor de doorstart zoekt de kliniek een nieuwe locatie.

De huidige eigenaar van het Damianenklooster, Sorghuys Meierijstad, heeft te kennen gegeven dat ze de huurovereenkomst niet zal voortzetten. Dat betekent dat Promentis uiterlijk in januari 2022 vertrekt uit de huidige locatie.

Weloverwogen beslissing
Sorghuys Meierijstad wil het voormalige Damianenklooster een maatschappelijke functie geven. Hoewel de organisatie erkent dat verslavingszorg belangrijk is, is ze ook tot het weloverwogen besluit gekomen om niet aan de opvolger van Promentis ruimtes te verhuren. “We zijn groot voorstander van een toegankelijk en open gebouw en terrein. Iedereen moet zich hier welkom en veilig voelen. De beslotenheid van een verslavingskliniek, waar cliënten de eerste zes weken verblijven, stond soms haaks op de transparantie en openheid die we beogen,” legt Ilse Staals uit. Zij is werkzaam bij Fokus Real Estate. Dit bedrijf vormt samen met Sorghuys Investments uit Almere Sorghuys Meierijstad. Promentis was donderdag 28 oktober niet bereikbaar om te reageren op het besluit van Sorghuys Meierijstad.