Doorrijder dodelijke aanrijding Schijndel aangehouden

SCHIJNDEL – De politie heeft dinsdag een 28-jarige Bosschenaar aangehouden voor de dodelijke aanrijding op de Molendijk-Noord in Schijndel op 23 augustus jongstleden. Hierbij kwam een 85-jarige man uit Boxtel om het leven. De automobilist van de bewuste bedrijfswagen reed door. Op basis van hulp van betrokken burgers die camerabeelden met de politie deelden, kon de bestuurder worden aangehouden.

De politie beschikte al over diverse camerabeelden van de bewuste bedrijfswagen, maar deze lieten qua kwaliteit te wensen over. Het lukte IT-specialisten van het korps deze beelden scherper te maken, waardoor het kenteken van de wagen gedeeltelijk leesbaar werd. Alleen het laatste cijfer ontbrak.

Kentekenpuzzel
Op basis van puzzelen werd het laatste cijfer en daarmee het juiste kenteken achterhaald en kon men de desbetreffende bedrijfsauto in beslag nemen. Dat leidde vervolgens naar de bestuurder die wordt verdacht van het veroorzaken van dit dodelijke bedrijfsongeval. De man zit in voorlopige hechtenis en zal de komende dagen voorgeleid worden aan de rechter-commissaris.