Donkere wolken boven Blauw-Geel'38 voor bekerduel tegen FC Utrecht vanavond

VEGHEL – Er pakken zich donkere wolken boven de medewerkers van Blauw-Geel’38. Letterlijk wel te verstaan want het ziet er naar uit dat het vanavond (donderdag) nat, koud en winderig zal zijn als de club één van de meest memorabele wedstrijden uit de geschiedenis gaat spelen: de wedstrijd om de KNVB-beker tegen FC Utrecht.

Op het sportpark worden de hele week al voorbereidingen getroffen om te kunnen voldoen aan alle (veiligheids)regels die gelden bij een dergelijk evenement. Een gescheiden vak voor de supporters van Utrecht, lichtmasten om tv-opnames mogelijk te maken en natuurlijk extra voorzieningen om de 3000 bezoekers die er verwacht worden zo goed mogelijk te kunnen voorzien van een drankje en een hapje.

Omgewaaid
“En dan is het natuurlijk jammer dat het zulk weer is en dat een aantal zaken die we hadden klaargezet door het slechte weer al zijn omgewaaid en dat betekent dus dubbel werk”, aldus bestuurslid Cor Pauli, die rond het middaguur toch vooral met heel veel plezier vooruit keek naar wat er vanavond staat te gebeuren. Blauw-Geel’38 is al maanden bezig met de voorbereidingen, die bij elkaar zo’n 30.000 euro hebben gekost, maar naar verwachting wordt dat ruimschoots goedgemaakt door de extra inkomsten.

Drukte
Gezien de te verwachten drukte raadt de organisatie iedereen aan om als het kan met de fiets of lopend te komen. De wedstrijd begint om 20.00 uur en rond 22.00 zal dus duidelijk zijn of het bekertoernooi nog een vervolg krijgt, al is iedereen bij Blauw-Geel’38 er wel van overtuigd dat die kans natuurlijk niet echt groot is. Maar…de bal is rond…