Dommelzicht kan misschien mee verhuizen met het zwembad in Rooi

MEIERIJSTAD – Horeca Dommelzicht kan mogelijk nieuw gaan bouwen naast het nieuwe zwembad dat in Sint-Oedenrode wordt gebouwd. Dat bleek maandagavond tijdens een vergadering van gemeenteraadsleden van Meierijstad. Die lieten zich informeren over het zwembadplan van burgemeester en wethouders.

In dat plan staat onder meer dat er in Sint-Oedenrode en Veghel nieuwe zwembaden komen.

Pleun Hulsen, uitbater van Dommelzicht was één van de insprekers. Zijn horecabedrijf zit min of meer onder hetzelfde gemeentelijk dak als het zwembad. Volgens Hulsen begint de sloop van het bad in augustus en weet hij nog niet waar hij aan toe is. Daar maakte hij zich grote zorgen over.

Volgens Hulsen is Dommelzicht in zo’n slechte staat dat een verbouwing echt nodig is. “Maar ik hoor maar niks. Ik weet niet of ik er kan blijven en of mijn bedrijf dan verbouwd gaat worden. Ik weet ook niet of ik weg moet en ergens anders opnieuw kan beginnen. Ik weet niks”, hield hij de raadsleden voor.

Volgens wethouder Coby van der Pas lag het iets genuanceerder. Het college van burgemeester en wethouders denkt erover om bij het nieuwe zwembad ook een nieuw Dommelzicht te bouwen. Dinsdag praat het college daar over. Dan wordt meteen contact opgenomen met Hulsen. Of het allemaal doorgaat beslist de gemeenteraad 25 juni.

Foto Google