DOE’T! Een festival van, voor en door kinderen uit Meierijstad

VEGHEL - Zaterdagmiddag 13 april nemen basisschoolkinderen uit heel de gemeente Meierijstad de Cultuurfabriek op de Noordkade in Veghel over voor de tweede editie van het DOE’T! festival. Het festival staat dit jaar in het teken van ‘Hippe gasten’.
Foto van de 2023-editie
Fotograaf: Corinne Jansen-Vulders

Met ruim 1000 deelnemers, was de eerst editie van het festival een succes. Op alle 34 basisscholen (inclusief speciaal onderwijs) krijgen kinderen in de groepen 4 t/m 6, en grotendeels ook de groepen 7, wekelijks kunstlessen van de professionele kunstdocenten Met korte optredens en mini-expo’s gaan basisschoolkinderen zelf laten zien wat ze het afgelopen jaar op school hebben gedaan tijdens de kunstlessen van CHV Academy, dat op deze manier trots laat zien dat muziek, dans, theater en beeldende kunst leeft op alle scholen in de gemeente Meierijstad.

Het festival wordt geopend en afgesloten optredens van de kinderrockband Hippe Gasten. Daarnaast zijn er een Kindermuziektuin, Instrumenten Proeverij, Clipdans, Theater op de gang, Rare-Woorden-Was, Kunstige Kleren en Kick Arts Neon op het festival te vinden.

Het DOE’T! festival vindt plaats op zaterdag 13 april van 13:00 tot 16:30 uur. Het festival is gratis te bezoeken. Wel moeten kinderen en ouders een kaartje reserveren. Dit kan via https://www.chvacademy.nl/