Doeken vol verf en capriolen in 55 Plusshow

Zondag 15 november in de 55Plusshow op Omroep Meierij Radio

MEIERIJSTAD – Dit jaar is alles anders. Geen feestelijke intochten met duizenden zwaaiende en zingende kinderen, hun vaders, moeders, oma‘s en opa’s. Ook de goedheiligman ontkomt niet aan het coronavirus. Maar waarom zijn de sinterklaascomités dan al tijden druk in de weer? Uit betrouwbare bronnen weten we dat een aantal van Sints helpers al naar Veghel is gekomen en het behoorlijk bont heeft gemaakt. Zo bont zelfs, dat er een film over is geproduceerd. Philip van den Brand, een van de vertrouwelingen van de Sint, weet er meer over. Zondag voelen we hem in de 55 Plusshow aan de tand over die capriolen op het witte doek.

Brabantse schilders
Kunstverzamelaar Jan Geerts doet tussen 11.00 en 13.00 uur zijn verhaal over hele andere doeken. Want zodra de deuren weer open gaan, kun je in Museum Jan Heestershuis in Schijndel tachtig werken van Brabantse schilders bewonderen. De tentoonstelling heeft Jan samengesteld uit zijn eigen collectie.

Lunchperikelen
Ben je er eigenlijk al een beetje aan gewend dat we voortaan uitzenden rond lunchtijd? Lekker genieten van een broodje en een kop thee of koffie met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 en de Top 3 uit Vervlogen Tijden op de livestream. En natuurlijk het Meierijs Verhaal van Antoon Buiting. Dat gaat deze keer over de keuring voor militaire dienst. En het Gedicht van de Week zit er elke week in. Zondag hoor je een werk van Hans F. Marijnissen.

Vergeetmeniet
Weet je trouwens wie deze week verrast werd met de Vergeetmeniet-speld van Alzheimer Nederland? Kapster Monique Vissers van kapsalon Knipt Knap in Schijndel. Waarom? Omdat ze op een goede manier omgaat met klanten die dementerende zijn. Reden genoeg voor ons om eens met haar te babbelen in onze radio-uitzending. En net zo belangrijk is de uitleg van Jet van der Linden van stichting Eet met je Hart. Want in voorgaande jaren brachten Veghelse restauranthouders geld bijeen om lunches of diners voor eenzame ouderen van te bekostigen. Hoe? Gewoon, door klanten te vragen of ze een euro extra wilden betalen. Hoe dat nu gaat, weet Jet je haarfijn te vertellen. Reden genoeg dus komende zondag te luisteren naar de 55 Plusshow, het eigentijdse seniorenprogramma van Omroep Meierij. Ja, noem ons gerust modern. Niet alleen omdat we een website hebben. Je kunt nu ook interviews terugluisteren in onze podcast!