Doeboek: kindervakantiewerk de Zevensprong komt met alternatief

SINT-OEDENRODE – De Zevensprong, de kindervakantieweek in Sint-Oedenrode, komt met een alternatief programma nu het oorspronkelijke plan vanwege de coronacrisis niet door kan gaan.

De organisatie heeft een nieuw plan ontwikkeld onder de naam “De Zevensprong blijft thuis”. Alle kinderen uit groep 3 en 4 van het basisonderwijs en speciaal onderwijs krijgen aan het begin van het schooljaar een vakantie-doeboek. De boekjes worden op school en in de taxibusjes uitgedeeld.

In het boekje staan allerlei activiteiten om thuis een Zevensprong te houden. Ook zullen er links in staan naar activiteiten om digitaal aan deel te nemen van 14 tot 17 juli 2020.

Moeilijk besluit
Voorzitter Hilde van den Enden licht toe: “Het was een moeilijk besluit. Juist in deze tijd, waarin er al zoveel verandert voor kinderen, wilden we dolgraag de Zevensprong door laten gaan. Maar we willen geen risico lopen, veiligheid en gezondheid staan nu voorop. Daarom komen we dit jaar met een alternatief programma. Zo kunnen alle kinderen uit groep 3 en 4 van het regulier en speciaal onderwijs in Sint-Oedenrode de vakantie goed beginnen."

Niet alleen voor kerngroep en de kinderen is het een tegenvaller dat de Zevensprong niet doorgaat. Er staan jaarlijks ook zo’n 50 jonge vrijwilligers te popelen om mee te doen als leiding. Lotte van de Bersselaar: “Ik wilde al heel lang meedoen als vrijwilliger bij de Zevensprong. Dit jaar was het eindelijk zover. Ik vind het dan ook jammer dat de Zevensprong niet door kan gaan. Hopelijk kan het volgend jaar doorgaan en komen we hier allemaal gezond uit.”

Archieffoto