Dodenherdenking: Omroep Meierij zendt film over kamp Kuching uit

MEIERIJSTAD –Omroep Meierij zendt op 4 en 5 mei een film uit over het Kamp Kuching in het voormalig Nederlands Indië. Het is één van de activiteiten rond de dodenherdenking die dit jaar weer anders zal zijn dan anders.

Grote bijeenkomsten zijn niet toegestaan en dat betekent onder meer dat de herdenkingsbijeenkomst zoals die normaal gesproken in Odendael in Sint-Oedenrode wordt gehouden en de voorstelling in de Blauwe Kei in Veghel niet doorgaan.

Film ‘Stille getuigen’

De gemeente Meierijstad besteedt daarom op een andere manier aandacht aan Dodenherdenking. Het script dat voor 2020 door de werkgroep Dodenherdenking Veghel is geschreven wordt verfilmd. Omroep Meierij TV zendt deze film op 4 mei 2021 vanaf 20.15 uur elk uur (gedurende 24 uur) uit na het nieuwsprogramma RondOM. Ook wordt deze film op het YouTube kanaal van de gemeente Meierijstad geplaatst. De film verhaalt over gebeurtenissen in kamp Kuching in voormalig Nederlands-Indië.

Bloemen leggen

Alle inwoners van Meierijstad worden uitgenodigd om gedurende de gehele dag zelf bloemen te leggen bij de verschillende oorlogsmonumenten of oorlogsgraven die Meierijstad kent. De gemeente Meierijstad vraagt iedereen ook om op 4 mei van zonsopkomst tot zonsondergang de vlag halfstok te hangen.