Dodenherdenking in Meierijstad op 6 lokaties

MEIERIJSTAD – Op veel plaatsen in Meierijstad hangt inmiddels de vlag half stok in het kader van de nationale Dodenherdenking die vandaag plaatsvindt.
Donderdagavond zijn er in Meierijstad op 6 lokaties herdenkingsbijeenkomst:

In Boerdonk vertrekt een stoet om 19.20 vanaf Den Hazepot naar het Lancaster Monument en gemeentesecretaris Marijke Wilms zal daar de gemeentelijke herdenkingsspeech uitspreken.
In Eerde start de stille tocht naar het Airborne-monument op 19.40 vanaf het Kerkplein en daar spreekt wethouder Johan van Gerwen.
In Erp komen belangstellenden eerst vanaf 19.15 bij elkaar in het JJC-gebouw aan de Ottenstraat en vertrekt de stoet rond 19.35 naar het kerkhof waar bij ‘De Propellor’ de kranslegging plaatsvindt en daar spreekt CDA-fractie-voorzitter Rien Verhagen.
In Schijndel is vanaf 19.00 uur de ontvangst in ’t Spectrum en van daar gaat de stoet naar de Markt voor de kranslegging en spreekt wethouder Jan Goijaarts.
In Sint-Oedenrode vertrekt om 19.10 uur een stoet vanaf het Bestuurscentrum naar het monument aan de Corridor nabij de Hambrug, waar om 19.30 uur de herdenkingsbijeenkomst begint. Hier spreekt burgemeester Kees van Rooij.
In Veghel tenslotte is er eerst in de Blauwe Kei een bijzondere toneelvoorstelling ‘Spoor’ die om 18.30 uur begint. Rond 19.15 vertrekken de bezoekers naar het monument aan de Kolonel Johnsonstraat. En daar spreekt wethouder Rik Compagne.
Op alle genoemde lokaties zijn er dan uiteraard om 20.00 uur de 2 minuten stilte, gevolgd door het Wilhelmus.