Documentaire Meierijstad in 55 Plusshow

MEIERIJSTAD – De neven Christ en Bart van Liempd gingen kort na de vorming van de gemeente Meierijstad op zoek naar wat de 13 kernen gemeenschappelijk verbindt. Het resultaat is een documentaire die op 26 mei in bioscoop Industry en theater de Blauwe Kei tegelijkertijd in première gaat. We spraken hierover met Christ die de regie had. Zijn ervaring is te horen in de 55 Plusshow van zondag 19 mei.

Ouderen Song Festival
Willemijn Ploem van het Ouderen Song Festival (OSF) komt eveneens aan het woord. Zij legt aan de 55 Plussers met zangkwaliteiten uit welke weg zij moeten bewandelen om een finaleplaats te bemachtigen op het podium van het Amsterdamse De La Martheater. De start is binnenkort al in theater De Lievekamp in Oss. Daarvoor moet men zich nu al inschrijven.

Smitsorgel
Ander muzikaal nieuws komt uit de Martinuskerk in Sint-Oedenrode. Daar kreeg het monumentale Smitsorgel een flinke onderhoudsbeurt. Tevens zijn er nieuwe en gedetailleerde foto’s van het orgel gemaakt en in een boek samengebracht. Op 1 juni is het orgel in zijn volle glorie te horen. Ad de Gouw, de voorzitter van stichting Smitsorgel legt in de uitzending uit hoe je het boek in bezit krijgt.

Open Dag
Verder krijg je in de rubriek Hé Goade Mee te horen wat een melkveebedrijf en de Stichting Eigen Sleutel (SES) met elkaar gemeen hebben. Voor de oplossing geven we het woord aan John van Acht van Rodeshoeve en Cathy Buiting van SES.

Brabantse Troubadours
De 55 Plusshow kan natuurlijk niet zonder muziek. Op de playlist staan zoals altijd nummers uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Aan het begin van het tweede uur laten we drie Brabantse Troubadours horen. Ook ons vaste trio woordkunstenaars Antoon Buiting, Sonja van den Heuvel en dichter Bob Kalkman schuiven we tussen 11.00 en 13.00 uur in de uitzending. Je hoort het allemaal als je afstemt op 107.1 FM of op een van de mediakanalen van Omroep Meierij.