Dit is er op koningsdag te doen in Meierijstad

MEIERIJSTAD - Aankomende zaterdag is het weer Koningsdag. In heel Meierijstad zijn er activiteiten voor jong en oud. Hieronder een overzicht van deze activiteiten in enkele dorpen in de gemeente.

Erp
Dit jaar pakt Erp groot uit voor Koningsdag op Hertog Janplein! Denk aan springkussens, ballonnenclown, dierenshow, dans en muziek, live muziek, kleedjesmarkt en oudhollandse spelen. Koop een braskaart voor €4 en je kan gebruik maken van alle activiteiten en onbeperkt ranja.

Mariaheide
Op het Dobbelsteenplein in Mariaheide vindt op Koningsdag een heuse zeskamp plaats. Van 13.30 uur tot 16.00 uur kunnen basisschoolkinderen zich daar volledig uitleven in allerlei sportieve opdrachten. Inschrijven kan helaas niet meer, maar ouders, broers/zussen en opa's/oma's zijn welkom om te komen kijken. Daarnaast is er ook een springkussen, zandbak, schminkhoek en stoepkrijt, dus niemand hoeft zich te vervelen! Tel daar de fietsroute bij op (vanaf 13.00 uur op te halen bij Café d'n Brouwer) en het wordt een gezellige Koningsdag in Mariaheide.

Sint-Oedenrode
Dit jaar geen Koningsdag, maar een heus Koningsweekend in Sint-Oedenrode. Er is een groot feest op het Kerkplein! Daarnaast is in Sint-Oedenrode weer een Koningsmarkt. Dit is een vrijmarkt en speelgoedmarkt ineen, dus iedereen is welkom, zolang je maar een particulier bent. Inschrijven voor een kraam kan bij Tippunt Sint-Oedenrode (’t Roois Gasthuisje) en bij Bouwmarkt Forum Kluswijs. Voor de kinderen is er weer van alles te doen in het centrum, zoals stopkrijten, springkussens, circus en nieuw dit jaar: lasergamen op de Markt! Tot slot is er livemuziek bij verschillende horecagelegenheden.

Schijndel
In Schijndel is de hele week feest met de Oranjeweek, met Koningsdag als hoogtepunt. Tijdens Koningsdag is er op de markt in Schijndel veel te beleven:
12.15 uur Fietsen verzamelen bij ingang van de Oranjetent voor het fietsendefilé
12.30 uur Fietsendefilé
11.00 - 17.00 uur Kindervrijmarkt met springkussen, Oudhollandse spelletjes en heel veel lekkers
13.30 – 15.30 uur DJ Peer van Drive-Inn Amazing in de tent. Een gratis gezellige kinderdisco.
16.00 – 20.00 uur Muziek in de tent met Lekker Hollands (DJ Johan en DJ Richard) en band NoColour

Wijbosch
Op Koningsdag organiseert Loopgroep Wijbosch wederom zijn jaarlijkse Wijboschloop door het mooie Wijboschbroek. Wil je meelopen of juist de renners aan gaan moedigen? Op de website van Loopgroep Wijbosch kan je het schema van die dag terugvinden.

Veghel
Op de Noordkade in Veghel is er op Koningsdag ook een vrijmarkt. De vrijmarkt is geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis. De variatie aan kramen is enorm en er wordt ook gezorgd voor een muzikale omlijsting door verschillende leerlingen van de muziekschool o.a. Phoenix Cultuur. Wil jij meedoen? Je kan je inschrijven op de website van Noordkade.

Rondom het centrum wordt er ook van alles georganiseerd. Raceliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Vanaf 12:00 uur zal Simracing Veghel op het Molenwiekenplein staan met een simraceinstallatie. Mensen kunnen hun vaardigheden tonen en leuke prijzen winnen, waaronder een weekendje Formule 1 en merchandise van Max Verstappen. Om 13,- 14,- en 15:00 uur slaan Takko, Labels 2 Will, Teddie, NR35 en Nelson de handen ineen voor een reeks modeflitsen bij Proeflokaal Brioche. Vanaf 13:00 uur zal de band ‘Still Working’ de mensen op de markt vermaken met livemuziek, terwijl de kinderen zich kunnen uitleven op het springkussen.

Ook vindt er dit jaar in Veghel weer een fietjesoptocht plaats, georganiseerd door het Sint-Barbaragilde. De stoet komt om 9:30 uur bijeen op het plein voor de HEMA, waar het om 9:45 vertrekt. Via de Kalverstraat gaat de optocht naar de markt, waar het om 10:00 uur aankomt. De kinderen die meedoen krijgen een ijsje en een persoonlijke prijs voor hun versierde fiets. Als het droog is, wordt er ook gevendeld en er worden duiven losgelaten op de markt.

Eerde
In Eerde herrijst op Koningsdag net als vorig jaar een koelboxfestival. Deze zal zijn van 12.00-20.00 uur. Iedereen mag zelf drankjes, versnaperingen, stoelen en tafels meebrengen. Voor muziek zal worden gezorgd. Kinderen kunnen zich vanaf 12.30 uur uitleven tijdens het fiets defilé. Fietsen, skelters etc kunnen versierd en geshowd worden middels een route die is aangelegd. Een mega zandbak, springkussens en een groot pannaveld zullen klaarliggen in de pastorietuin en op het kerkplein. Het is mogelijk om "food" te kopen bij de tentjes/kraampjes die om het festival zullen staan. Een knipkaart voor de kinderen is te koop voor €5,-. Popcorn, chips, snoep, (glitter/plak)tattoos en grabbelen in een grabbelton staan op deze kaart. Ranja is onbeperkt. Komt allen zoveel mogelijk in het oranje.


Mochten er meer activiteiten binnen jouw dorp te vinden zijn? Geef het door, via redactie@omroepmeierij.nl . Dan zal het hier toegevoegd worden.