Diploma uitreiking Leijgraaf Veghel

VEGHEL - Donderdagavond werden bij ROC De Leijgraaf in Veghel de laatste diploma’s van het afgelopen schooljaar uitgereikt. In vier dagen tijd ontvingen 650 studenten het fel begeerde papier.

Dit jaar echter geen volle aula tijdens de uitreiking. Vanwege corona moesten directie en docenten op zoek naar een alternatieve manier. Volgens onderwijsmanager ICT Astrid Duiven maakte een uit Amerika overgewaaide film over een Drive Inn-uitreiking het personeel dermate enthousiast dat men besloot om dit voorbeeld te volgen.
Ouders reden hun geslaagde dochters en zonen over een parcours achter het ROC. In een versierde tent vond de ondertekening en uitreiking plaats. Er was (alcoholvrije) champagne en een traktatie. Bij de diverse kramen vonden gezellige gesprekken plaats tussen docenten en geslaagden, waarna aan het eind een persoonlijk uitzwaaimoment volgde. De geslaagden vonden deze manier van diploma uitreiking een prima alternatief. Het is maar de vraag of men bij De Leijgraaf in 2021 weer de aula opzoekt om de diploma’s te overhandigen. “Ook bij de docenten bevalt dit prima. Het is veel dynamischer. Misschien dat we volgend jaar toch maar weer een drive inn organiseren”, aldus Astrid Duiven.