Digitaal in gesprek met CDA Tweede Kamerlid Derk Boswijk

MEIERIJSTAD - CDA Tweede Kamerlid en landbouwwoordvoerder Derk Boswijk bezoekt op 21 januari Meierijstad in het kader van de landbouwvisie die hij afgelopen zomer publiceerde. Deze visie heeft het nodige stof doen opwaaien, zowel binnen als buiten de landbouw. Hij is nu bijna een jaar Kamerlid en heeft duidelijk zijn visitekaartje in Den Haag al afgegeven.

Boswijk gaat om 11.30 uur een uur lang met de inwoners van Meierijstad in gesprek. Helaas kan dit, wegens Corona, alleen via de digitale weg. Belangstellenden kunnen om 11.15 uur digitaal binnenlopen. Na aanmelding via info@meierijstad.cda.nl krijgt men een link om deel te nemen. Ook is het mogelijk digitaal in gesprek te gaan met de lokale CDA kandidaten Jan Goijaarts (CDA wethouder en nr. 1 op de lijst) en raadslid Rien Verhagen (nr. 4 op de CDA lijst). Het gesprek staat onder leiding van raadslid Daniëlle Aarts-van de Loo.

Maatschappelijke discussies
Centraal staan in dit gesprek de CDA landbouwvisie en de rol van de gemeente hierin. Er staat in de toekomst voor de landbouw veel te gebeuren. Nieuwe regels, eisen en wetten uit Brussel, Den Haag en Den Bosch. Omgevingswet. Maatschappelijke discussies, discussies rond stikstof, emissiereductie, mest, etc etc. Wat zijn de lichtpuntjes in de landbouw? Welke plek ziet het CDA voor de landbouw? Wat is het toekomstperspectief? Hoe houden we jonge boeren en tuinders gemotiveerd om dit speelveld bedrijven over te nemen? Of ruilen we in Nederland de “groene” stikstof in voor “grijze” stikstof, oftewel moet de landbouw stoppen om de infrastructuur, verstening en verdozing van het landschap ruim baan te geven?