Dierenpark het Dierenplein viert 30-jarig bestaan met open dag

SCHIJNDEL - Dierenpark het Dierenplein, gelegen aan het Verdipad in Schijndel, nodigt het publiek uit om op zaterdag 18 mei het 30-jarig jubileum te vieren met een open dag. Het park opent haar deuren tussen 14:00 en 17:00 uur, waarbij bezoekers kunnen genieten van een scala aan activiteiten voor jong en oud.

Een hoogtepunt van de dag zal een lezing zijn over bijen en hun honing, gepresenteerd door imker Piet Claassen. Bezoekers zullen de wereld van deze bestuivers verkennen en inzicht krijgen in hun rol in het ecosysteem. Daarnaast kunnen bezoekers ook getuige zijn van een traditionele schapenscheerder, waarbij men kan zien hoe de schapen worden geschoren en meer te weten komen over het belang van deze praktijk voor het welzijn van de dieren.

Voor liefhebbers van intelligente honden en traditionele veedrijftechnieken biedt het Dierenplein deze middag ook een clinic schapen drijven met een bordercollie, verzorgd door Maarten Appelboom. Natuurlijk kunnen bezoekers ook genieten van het ontmoeten van de diverse dieren die het park thuis noemt. Bovendien zullen de enthousiaste vrijwilligers van het park aanwezig zijn om hun passie voor dierenwelzijn te delen en vragen van bezoekers te beantwoorden.