Dieren een pop-up restaurant in OM Actueel

MEIERIJSTAD – Het Omroep Meierij radioprogramma heeft zondag weer een grote verscheidenheid aan onderwerpen.

Kinderboerderij de Kienehoeve in Sint-Oedenrode gaat half juli weer open voor het publiek. Ondanks de coronacrisis is er flink doorgewerkt om de kinderboerderij op te knappen en dat is gelukt.

De boerderij heeft er een trekpleister bijgekregen in de vorm van een oude Brabantse boerderij, met een heel nieuw rieten dak. En ook mensen zijn van Dichterbij mogen de dieren weer komen verzorgen. Het streekpark is nog op zoek naar vrijwilligers die mee kunnen helpen bij het afbouwen en inrichten van de nieuwe schuur. We praten bij met Roel Jansen over de afgelopen periode.

Restaurant tussen de koeien

In het weiland in Veghel krijgen de runderen deze zomer gezelschap van een pop-up restaurant. Chef-kok Teun Horck heeft de afgelopen weken niet stilgezeten en een compleet plan uitgewerkt voor een tijdelijke horecazaak met de toepasselijk naam: De Wei.

Toiletten en douches op campings mochten eigenlijk pas openbaar worden vanaf 1 juli, maar dit is vervroegd naar 15 juni. Dit omdat buitenlandse toeristen vanaf 15 juni weer welkom zijn en dat het daarom logischer is als de voorzieningen ook vanaf die dag open mochten. Camping Den Goeiendonk in Sint-Oedenrode is daar blij mee. Zij zijn nu ongeveer een jaar open voor gasten en hebben in dat jaar al veel voor de kiezen gekregen. Hoe is het met hen gegaan de afgelopen tijd en hoe ziet de toekomst eruit?

Nadat de verbouwing eerder vanwege de Corona werd uitgesteld, is de Spar in Schijndel weer terug van weggeweest. Sinds dinsdag 2 juni waren de deuren gesloten. De winkel heeft een volledige renovatie ondergaan om weer aan te sluiten op de nieuwste SPAR formule. De winkel heeft veel nieuwe elementen gekregen. Met vers belegde broodjes, pizza’s, salades, smoothies en getapte yoghurt is de oorspronkelijke broodafdeling flink geüpdatet.

OM Actueel wordt ieder zondag uitgezonden van 11.00 uur tot 13.00 uur op de radio van Omroep Meierij.

De presentator van deze week is Tom Berkers.