Diamanten bruiloft: ‘vooral geven en een beetje nemen’

SCHIJNDEL – Dinsdag 29 december is het 60 jaar geleden dat Gerard Steenbakkers (84) en Betsie Steenbakkers-Hoogzaad (79) elkaar het jawoord gaven. Alle reden voor een feest in de Julianastraat waar het echtpaar woont, maar dat zit er nu even niet in vanwege de corona beperkingen.

Ook burgemeester Kees van Rooij komt vandaag niet op bezoek bij het jubilerende echtpaar maar feliciteert het echtpaar telefonisch met deze mijlpaal.

Groot gezin
Gerard en Betsie komen allebei uit een groot gezin. Gerard is geboren in Schijndel op de plek waar nu de Triangelbar is gevestigd aan de Plein 1944. Betsie vond samen met negen zussen en een broer in Wijbosch haar wiegje. Samen hebben ze drie dochters, zes kleinkinderen en zes achterkleinkinderen.

Ajax

Voetbal is hun gezamenlijke passie. Samen volgen ze nauwgezet de prestaties van voetbalclub RKSV Schijndel terwijl Ajax hun cluppie is. Bij carnavalsvereniging De Nachtbrakers zijn ze ook geen onbekenden. Terwijl Gerard zich bezig hield met het bouwen van praalwagens maakte Betsie de bijbehorende kleding.

Hun geheim?
Zoals Betsie het treffend zegt: “60 jaar huwelijk is vooral geven en een klein beetje nemen”. Het motto van het diamanten echtpaar is: “Leven en laten leven.” Zoals gezegd is er helaas geen feest. Maar de kinderen en kleinkinderen hebben wel een verrassing voor hun ouders en opa en oma. Dochter Karin wil hier nog niets over kwijt: “nee, dat zien ze straks wel, anders is de verrassing eraf. Deze bijzondere dag zal in ieder geval een bijzonder tintje krijgen”.

Gerard en Betsie Steenbakkers-Hoogzaad
Fotograaf: Karin Steenbakkers