Derde 1-1 gelijkspel op rij voor Schijndel

NISTELRODE/SCHIJNDEL - Schijndel/DE WIT speelde dit weekeinde opnieuw gelijk, wederom met 1-1, in de uitwedstrijd in Nistelrode tegen Prinses Irene.

Prinses Irene was zondag de derde tegenstander in deze nog jonge competitie. De formatie uit Nistelrode had in twee wedstrijden zes keer weten te scoren, maar ook redelijk veel doelpunten, vijf, moeten incasseren. Voor Schijndel/DE WIT dus zaak om vooral de verdediging van Prinses Irene op de proef te stellen. En daar zag het bij aanvang van de wedstrijd niet naar uit. Rommelig verdedigen aan Schijndel/DE WIT moest met kunst en vliegwerk worden gerepareerd zonder dat dit tot schade leidde. Acht minuten later was het aan de andere kant van het veld wel raak. Een uitstekende aanval bracht Bart de Wit na een steekpass van Stan van Guns in kansrijke positie, die dit buitenkansje verzilverde: 0-1.

Tweede helft
Aan het begin van het tweede bedrijf golfde het spel op en neer en was het Prinses Irene dat meestentijds in balbezit was. In de 66e minuut kon een inzet van Prinses Irene ternauwernood geblokkeerd worden. Helaas voor Schijndel/DE WIT viel de gelijkmaker toch nog ‘uit de lucht’. Tot verrassing van een Prinses Irene-speler zelf zeilde zijn afzwaaier over keeper Joran van Zuthpen, waarmee in de 84e minuut de 1-1 op het scorebord kwam.
Schijndel/DE WIT is nog ongeslagen, ondanks twee uitwedstrijden en de derby tegen Avanti’31. Komende week komt Union uit Malden op bezoek dat nog nul punten heeft verzameld.