Degradatiestrijd en doelpuntenregen; Het amateurvoetbal van dit weekend

MEIERIJSTAD - Er werd weer volop gevoetbald op de amateurvelden dit weekend. In de 2e klasse blijft het ongekend spannend in de strijd om lijfsbehoud. Blauw Geel '38/JUMBO blijft kans hebben op promotie naar de 2e divisie en Keldonk boekt een monsterzege.

Rhode VR1 blijft onverslaanbaar: 114 doelpunten en slechts 9 tegen in 15 wedstrijden

Rhode VR1 domineert de competitie, dat bleek al uit de veertien overwinningen. Afgelopen zondag deden de dames er nog een schepje bovenop. Niet alleen wisten ze voor de vijftiende wedstrijd op rij te winnen, ook verpulverde ze diverse records. De eindstand van 1-19 was de grootste uitslag van het seizoen. Bovendien ging Rhode VR1 de magische grens van honderd over. Met 114 doelpunten in 15 wedstrijd en maar 9 tegen, is het doelsaldo momenteel +105.

De wedstrijd begon op zondagochtend om 10:30u tegen de hekkensluiter ST Cito/Prinses Irene VR1. Het was geen verrassing dat Rhode VR1 al eerder met 9-0 had gewonnen van deze tegenstander op 21 maart. Deze keer werd dat aantal al in de eerste helft geëvenaard. Rhode VR1 startte met veel energie en domineerde vanaf het begin, waardoor ST Cito/Prinses Irene geen kans kreeg om mee te doen. Terwijl de thuisploeg worstelde om bij te blijven, bleef Rhode VR1 vastberaden en geconcentreerd spelen. Dat resulteerde in een ruststand van 1-11.

In de tweede helft bleef Rhode VR1 de druk opvoeren. Susan Tops manifesteerde zich als een ware doelpuntenmachine met vijf treffers, terwijl Mara van Heertum en Robin van den Boogaard beide vier keer het net wisten te vinden. Wencke Verhelst voegde drie doelpunten toe aan de score, terwijl Inge van Heertum tweemaal het doel vond. Mara Markus completeerde de score met haar doelpunt. De afwezigheid van enkele geblesseerde spelers werd opgevangen door een versterking van MO17-speler Demi Meulendijks, die voor gevaarlijke situaties zorgde voor de tegenstander.

De komende trainingen bereidt Rhode VR1 zich voor op hun kampioenswedstrijd van 12 mei. Dan speelt Rhode VR1 tegen NLC'03 VR2 en bij winst kroont Rhode zich tot ongeslagen kampioen! Om 10:00uur wordt er afgetrapt in Lith. "Juich met ons mee en moedig ons aan naar het kampioenschap", roept Rhode VR1 hun supporters op!

De speelsters van Rhode VR1 hebben wat te vieren na de 1-19

Avanti ’31 zweet peentjes, maar boekt belangrijke ruime overwinning tegen Prinses Irene

Avanti ’31 kreeg in de strijd om handhaving Prinses Irene op bezoek. De ploeg uit Nistelrode stond voor de ontmoeting net onder de streep der handhaving, terwijl de Schijndelaren er net boven bivakkeren. Voor beide ploegen was het dus noodzaak om drie belangrijke punten binnen te slepen.

Al vroeg in de wedstrijd leek het erop dat Avanti ’31 die drie punten zou pakken. In de achtste minuut bracht Jip Schippers de score op 1-0. Nog geen vier minuten later was het zelfs al 2-0: Teun Kuijpers wist na een goede combinatie met Luc vd Hurk doelman Mathijs Pluk te verschalken. Avanti ging vervolgens op zoek naar een derde treffer, maar enkele kansen leverden niets extra op.

Na de rust kon de 3-0 wel snel op het scoreformulier genoteerd worden. Een goed genomen corner van Mees vd Heijden belandde op het hoofd van broer Toon vd Heijden, die een onhoudbare kopbal produceerde. Er was geen vuiltje in de lucht. Nu was het aan Avanti ’31 om de wedstrijd zakelijk uit te spelen. Het haalde echter de druk van de Nistelrodese ketel af, en dat was een grove fout. Een half uur voor tijd kwam Prinses Irene op 3-1, via Job van Schijndel. Prinses Irene had weinig meer te verliezen en zocht opportunistisch de aanval. Hiervoor werd het ook nog een tweede keer beloond: een corner bleef in de kluts hangen, waarna een Avanti-been de bal in het verkeerde doel verwerkte.

Zo stond het ineens 3-2 en moest Avanti ’31 nog vol aan de bak om de voorsprong te behouden. De uitploeg besloot om in een alles-of-niets poging een gelijkspel te forceren. Uiteindelijk was het toch Avanti ’31 dat als laatst zou lachten. Jip Schippers zou de gevierde man worden, want hij wist op het einde van de wedstrijd de 4-2 en 5-2 op het scorebord te zetten. Zo kon de Schijndelse formatie drie belangrijke punten bijschrijven en mocht Schippers de wedstrijdbal mee naar huis nemen. Avanti ’31 heeft zich hiermee ietwat ruimte verschaft. Het gat met de degradatiestreep is nu drie punten, met wedstrijden tegen Union en Olympia ’18, twee concurrenten, in het verschiet.

Avanti '31 - Prinses Irene

RKSV Schijndel/DE WIT doet zichzelf tekort met enkel punt

Er had meer ingezeten; dat was het sentiment waarmee de spelers van RKSV Schijndel/DE WIT in Mook het veld afliepen. De uitploeg wist haar veldoverwicht tegen Eendracht ’30 niet om te zetten in een driepunter, wat gezien de spanning in de strijd om lijfsbehoud een flinke domper is.

De ploeg van trainer Methorst begon in ieder geval goed aan de wedstrijd: Tijn Niemeyer bracht al na vijf minuten de stand op 0-1. Het was de inleiding van een kansenregen richting het Mookse doel. Er waren kansen voor Stan Guns, Jochem Speeks en Thomas Kastelijn, maar geen van hen wist de stand uit te breiden. En zoals het oude cliché zegt, wanneer je zelf niet scoort, doet de tegenstander het wel. Dat gebeurde dan ook. Thijn van der Zand maakte de gelijkmaker, wat enig chagrijn zal hebben opgeleverd aan Schijndelse zijde. Desalniettemin bleef Schijndel gestaag aanvallen, en met succes, want niet lang na de gelijkmaker was de tweede Schijndelse voorsprong een feit. Nog voor rust leek Schijndel een voorsprong van twee goals te bewerkstelligen, maar keeper Pim van Limbeek deed waarvoor hij in de goal stond.

De tweede helft bracht meer van hetzelfde: Schijndel viel vol hartenlust aan en Eendracht ’30 kwam amper over de middenlijn. Toch hield de thuisploeg stand en bleven de punten binnen handbereik. Het Schijndelse gevaar bleef aanhouden, maar aan scherpte in de 16 ontbrak het, waardoor de uitploeg Eendracht ’30 geen pijn wist te doen. Dat gebeurde andersom uiteindelijk wel. Daley Hoogakker kreeg een uitgelezen kans vanaf de penaltystip om 2-2 te maken en deed dat dan ook. Schijndel probeerde via een slotoffensief alsnog de drie punten binnen te halen, maar het mocht niet baten, waardoor beide teams met een punt naar huis gingen, al zal het voor Schijndel als een nederlaag hebben aangevoeld. In de stand is RKSV Schijndel een plekje gezakt en staat het nu vijfde. Het gat met de degradatiestreep in nog altijd maar twee punten met drie wedstrijden te gaan. Volgende week komt Rhode/VSB op bezoek, dat meedoet in de handhavingsstrijd.