De Zonnebloem bezorgt lichtpuntjes aan huis (video)

Boek ‘Hoe gaoget mi oew’ voor gasten De Zonnebloem

VEGHEL - Ook voor de Zonnebloemafdeling Veghel en omgeving is dit coronajaar een tijd met beperkingen. Waar normaal door het jaar heen allerlei activiteiten voor hun gasten worden georganiseerd is dit nu maar op bescheiden schaal mogelijk. Toch was er afgelopen dagen een lichtpuntje.

‘Hoe gaoget mi oew’
En dat lichtpuntje vond De Zonnebloem in het boek dat Ellis Rijkers en Hubertine van den Biggelaar uitbrachten in december 2020 getiteld ‘Hoe gaoget mi oew’. Een boek met foto’s en gesprekken met inwoners van Meierijstad tijdens de coronacrisis. De opbrengst van het boek komt geheel ten goede aan goede doelen. Dat bracht Gijs van den Bogert van afdeling Zonnebloem Veghel en omgeving op een idee. De Zonnebloem kocht 180 exemplaren van het boek om die te bezorgen bij de gasten in Veghel, Eerde, Mariaheide en Zijtaart.

Positief
Hoewel niet alle Zonnebloemgasten die het presentje in ontvangst mochten nemen het boek al kenden is iedereen wel enthousiast. Gasten zijn blij dat in deze coronatijd met beperkingen in bezoek toch iemand een praatje komt maken aan de deur. Henk Bel: “Ik vind het fantastisch. En weet je wat het is, er is ook een actie van Stichting Veghel en de Zonnebloem. Die komen nog al een keer langs. Daar heb ik veel steun aan als alleenstaande.”

Ellis Rijkers is maar wat blij met de actie van de Zonnebloem: “Ja, voor ons is het echt mooi om te horen dat De Zonnebloem dit doet. Met dit boek willen wij graag veel lichtpuntjes geven aan mensen. De opbrengst is voor een goed doel dus een heel mooie win-win situatie. Wij zijn heel erg trots en dankbaar dat De Zonnebloem dit doet.”

Boek ‘Hoe gaoget mi oew’