De Verbeelding één dag aan de macht in Meierijstad

MEIERIJSTAD - "Echte verbeeldingen beginnen met dromen, niet met plannen".
Dat zegt Floris Alkemade, de voorzitter van de Raad van Verbeelding, de denkgroep die een paar jaar geleden in het leven is geroepen om na te denken over de toekomst van Meierijstad.
Dat nadenken heeft geleid tot een heel bijzondere atlas die gepresenteerd gaat worden op vrijdag 30 september want dan organiseert de gemeente de Dag van de Verbeelding. En, heel toepasselijk, is daar ook een bijzondere locatie voor gekozen: de camping 'Het Goede Leven" in Eerde.

Zoals bekend is de 'nieuwe' gemeente Meierijstad ruim 5 jaar geleden ontstaan uit de fusie van Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode en die Raad van Verbeelding was één van de instrumenten die zijn bedacht om Meierijstad letterlijk en figuurlijk op de kaart te zetten.
Natuurlijk is dat proces nog lang niet voltooid, maar wel vindt de gemeente nu zelf dat dat woord 'nieuwe' maar moet worden losgelaten en Meierijstad nu echt naar de toekomst moet gaan kijken en het evenement op 30 september is daar het startpunt van.

Uitnodiging
"Dit evenement biedt u als inwoner, ondernemer of organisatie van Meierijstad ook een podium om uw eigen dromen over toekomstig Meierijstad zichtbaar en bespreekbaar te maken. Niet om elkaar aardige en beeldende verhalen te vertellen maar als start, als bijdrage en als invloed voor een gezamenlijke en gedragen visie op Meierijstad 2035", zo schrijft burgemeester Kees van Rooij woensdag in een uitnodiging aan alle inwoners van Meierijstad.
De deelnemers aan de Dag van de Verbeelding krijgen op 30 september maximaal 7 minuten de tijd om in een presentatie van 20 beelden te laten zien wat hun 'toekomstdroom' voor Meierijstad inhoudt.

Raad van Verbeelding
Met de presentatie van de bijzondere atlas waarin een aantal uitgedachte scenario's op het gebied van economie, duurzaamheid , solidariteit en voedseltekort worden beschreven, met foto's van landschapsfotograaf Ricardo de Vecchi, komt ook een einde aan het bestaan van de Raad van Verbeelding.
Daarin zaten naast Floris Alkemade ook architetc Winy Maas, programmamaker Hella van der Wijst, oud Philips-topman Egbert van Acht, Herna Verhagen van Post NL, filosoof Daan Roovers en Beyza Unal, leerlinge van het Zwijsen College.
Maar Floris Alkemade sluit niet uit dat er een nieuwe raad zal komen en in ieder geval blijven hij en enkele andere leden van de Raad nauw betrokken bij de toekomstige ontwikkelingen, al was het alleen maar omdat ze allemaal inwoner van Meierijstad zijn.

Aanmelden
De Dag van de Verbeelding vindt plaats op vrijdag 30 september, van 15.00 tot 20.00 uur.
Op de camping 'Het Goede Leven', Vlagheide 8b, in Eerde.
Aanmelden is noodzakelijk om deel te kunnen nemen en dat kan via: www.meierijstad.nl/toekomst