De tulpen in de 55 Plusshow komen dit keer uit Calgary

MEIERIJSTAD – Zondag is het feest in Sint-Oedenrode. Dan viert gemengd koor Polyhymnia het vanwege corona uitgestelde 50-jarig bestaan met een jubileumconcert. Niet alleen de leden van Polyhymnia treden in de Martinuskerk op. Ook de dames en heren van Dutch Canadian Choir uit Calgary zijn hiervoor vanuit Canada overgekomen. Tulpen uit Amsterdam hebben ze vocaal meegebracht. Riky de Roo van Polyhymnia vertelt erover.

Tot 11 juni kun je volop kunst en cultuur snuiven in Schijndel. Tot die tijd besteden we in de 55 Plusshow aandacht aan dit grote evenement. Met dit keer een impressie vanuit de tuin van museum Jan Heesters om te luisteren naar gedichten van basisschoolleerlingen. Dat alles onder de bezielende leiding van Rick Terwindt, de dichter van Meierijstad.

Walking handbal bij Zephyr
Voor ons derde onderwerp blijven we in Schijndel. Met handbaltrainer Ad Martens praten we over walking handbal. Voor senioren uiteraard. Want de komende week organiseert het Nationaal Ouderenfonds de zogenaamde Oldstars Beweegweek. Handbalvereniging Zephyr is hier van de partij.

Berichten uit de kernen
Natuurlijk vertellen we ook wat er in de andere kernen van Meierijstad te doen is. Mits we daarvan op de hoogte zijn. De bijdragen van onze vaste medewerkers zijn zeker te horen. Een Meierijs verhaal van Antoon Buiting en Boekennieuws van Sonja van den Heuvel. Hans F Marijnissen leest namens Schrijverscollectief Meierij het Gedicht van de Week. En zoals altijd draaien we muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Dat doen we zondag 7 mei van 11.00 tot 13.00 uur op 107.1 FM en de mediakanalen van Omroep Meierij.