De sfeer van Mont Martre vind je in Sint-Oedenrode

MEIERIJSTAD – Je hoeft niet ver weg te gaan om toch een buitenlands sfeertje te proeven. Sint-Oedenrode zou zondagmiddag zomaar een bestemming kunnen zijn. Van 11.00 tot 17.00 uur vindt daar Rooi Martre plaats. Wil je eerst weten wat het evenement inhoudt. Luister dan naar de 55 Plusshow op Omroep Meierij Radio. Kort na 11.00 uur vertelt Erry Dortmans erover.

Als je naar onze uitzending die tot 13.00 uur duurt blijft luisteren hoor je ook Annemiek Nas voorbij komen. Annemiek is een van de initiatiefnemers van Thuis in Rooi. Zij en haar vrijwilligers hebben hun onderkomen in het voormalige Rabobankkantoor moeten verlaten. Gelukkig schoot de gemeente Meierijstad te hulp. Enthousiast als altijd laat Annemiek ons weten waar zij hun werkzaamheden na de zomervakantie voortzetten.

Hartemèrt
Voor een ander evenement gaan we naar Schijndel. Daar organiseert men voor de 43e keer de Hartemèrt. We spraken hierover eerder al met Maartje Rijken. Dat gesprek herhalen we zondag.

Sappig Meierijs verhaal
De 55 Plusshow kan iedere uitzending terugvallen op een drietal vaste medewerkers. Voor het Gedicht van de Week meldt zich deze zondag dichter Hans F Marijnissen van Schrijverscollectief Meierij. Sonja van den Heuvel is present om het bibliotheeknieuws te verkondigen en onze Meierijse Verhalenverteller Antoon Buiting brengt weer een sappig verhaal mee. Wij doen daar nog eens een portie muziek bij uit de jaren ’70, ’80 en ’90, een Top 3 uit Vervlogen Tijden en nummers met een eigen tongval in het Brabants Kwartierke.

Zondag van 11.00 tot 13.00 uur te horen via 107.1 FM, DAB+ en de mediakanalen van Omroep Meierij.