De Reuzedwerg, die een kopje kleiner wil zijn

Nieuwe voorstelling Mark van Vliet

Vorig jaar speelde Mark van Vliet bij de culturele instelling KEG in Schijndel met veel succes ‘Help, ik heb een vlieg ingeslikt´. Nu komt hij met een nieuwe muziekvoorstelling  in de nieuwe podiumzaal van ‘t Spectrum. De muziek tijdens de voorstelling is van Tsjaikovski, Moessorgski, Shostakovich en Stravinsky en net instrumenten als de ukelele, (mini)trombone en de Russische balalaika. De regie is van Olaf van de Ven, bekend van Meneer Monster.

Voor meer informatie zie de website van de KEG.

SCHIJNDEL -  “De Reuzedwerg, die een kopje kleiner wil zijn”. Dat is de naam van een familievoorstelling die zondag 24 februari te zien is in ’t Spectrum in Schijndel en die gespeeld wordt door Mark van Vliet. De voorstelling  is geïnspireerd op van oorsprong Slavische sprookjes.

De voorstelling gaat over de reuzedwerg Ivan.  Hij past niet op een stoel, niet in zijn huis en zelfs zijn kleren zijn te klein. Hij is dol op klassieke muziek, maar alle instrumenten van de dwergen begeven het onder zijn gewicht.

In een groot Russisch avontuur gaat Ivan opzoek naar zijn ware zelf. Samen met zijn nieuwe vrienden Vladimir de koopman, het tovervrouwtje Baba Yaga, de vals-zingende Vuurvogel en een enorme Neus, komt hij er achter dat groot zijn misschien helemaal zo gek nog niet is. Gedurende de voorstelling leert Ivan dat iedereen goede en slechte eigenschappen heeft en dat wat een ander verschillend maakt juist heel bijzonder kan zijn.