De Plekkers geven nog niets prijs (video)

Nog een kleine vier weken bouwen en schilderen

SCHIJNDEL - Het is alweer drie jaar geleden dat er een carnavalsoptocht door Schorsbos trok. Twee jaar corona en een jaar storm gooiden roet in het eten. Carnavalsclub De Plekkers won in dat laatste jaar alle prijzen die er te verdienen waren. Of dat nu weer gaat lukken?

Rust en stilte
Anders dan je zou verwachten heerst er rust en stilte in de hal waar de nieuwe carnavalswagen van De Plekkers wordt gebouwd. Geconcentreerd wordt er geschilderd en geplakt aan de wagen die in de Schorsbosse optocht weer in de prijzen moet gaan vallen. Want dat laatste zijn De Plekkers inmiddels gewend. Al meer dan elf jaar bouwen zij carnavalswagens die telkens hoge ogen gooien.

Kartrekker
Jeffrey van Dinther is de kartrekker achter de successen van De Plekkers. Hij bedenkt, ontwerpt en tekent carnavalswagens. Het bouwen begint rond Sinterklaas. Als er tenminste een loods gevonden wordt. Van Dinther: “Het is helaas altijd een probleem om een locatie te vinden. De gemeente Meierijstad is wel op de hoogte dat er altijd veel problemen zijn om een plek te vinden voor de bouw van carnavalswagens. Je hebt toch wel een behoorlijk grote ruimte nodig en die worden steeds schaarser."

Of De Plekkers dit jaar opnieuw in de prijzen vallen heeft Van Dinther zijn twijfels: “We hebben gehoord dat er dit jaar meer concurrentie is. Daar zijn wij heel blij mee. Dan blijven wij ook de schouders er onder houden om toch weer iets moois neer te zetten.” Wie dit jaar met de eerste prijs aan de haal gaat is pas bekend na de optocht op zondag 19 februari. De concurrentie is gewaarschuwd.

De winnende carnavalswagen van De Plekkers in 2019
Fotograaf: Jan van Oort
Nog een kleine vier weken bouwen en schilderen aan de carnavalswagen
Fotograaf: Jan van Oort