De Leste Cent gaat weer draaien

"We moeten het hebben van donaties"

VEGHEL – Goed nieuws voor de leden van Ontspanningsvereniging ‘De Leste Cent’ in Veghel. Vrijdagavond 2 juli vanaf 19.30 uur gaan de deuren in Multi Functioneel Centrum De Hintel weer open. Daarmee kunnen de soosavonden voor mensen met een (verstandelijke) beperking weer van start.

Volgens Piet Tiemens, één van de organisatoren van deze avonden van het eerste uur, moeten de bezoekers nog wel aan enkele voorwaarden voldoen. Men is verplicht om aan te tonen dat men gevaccineerd is. Een mondkapje meenemen mag, maar is daarentegen niet verplicht.

Piet en zijn vrouw Dora zijn blij dat de soosavonden na maanden van sluiting vanwege de coronapandemie weer van start kunnen. Elke twee weken is er in De Hintel een soosavond. Daar komen tussen de 35 en 50 mensen met een (verstandelijke) beperking uit Veghel en verre omgeving bij elkaar. Het doel van de soosavonden is om naast het organiseren van activiteiten de onderlinge contacten te behouden, en om nieuwe contacten te leggen. Tijdens een soosavond bij De Leste Cent speelt muziek een belangrijke rol. Die wordt verzorgd door de DJ’s Philip en Wilco.

Waarderingsprijs Meierijstad
Piet en Dora Tiemens kregen onlangs nog uit handen van wethouder Rik Compagne de eerste Waarderingsprijs Meedoen In Meierijstad. Een prijs die de gemeente Meierijstad in het leven riep voor mensen of organisaties die ervoor zorgen dat iedereen met een beperking mee kan doen aan de samenleving. Het echtpaar Tiemens verzorgt samen met een groep vrijwilligers al elf jaar soos de Letste Cent in Veghel.

Pakken koffie zijn al welkom
In een interview in het radioprogramma de 55 Plusshow op Omroep Meierij vertelde het echtpaar dat De Leste Cent helemaal geen subsidie ontvangt. De onkosten moeten worden betaald uit de summiere opbrengsten van de soosavonden. “Maar wij kunnen onze bezoekers geen hoge bedragen voor een glas drinken laten betalen. Ook zij hebben niet veel geld in hun portemonnee. We moeten het dus hebben van donaties. We zijn al blij met wat pakken koffie zodat we hen een gratis kop koffie kunnen aanbieden”, aldus Piet en Dora Tiemens.

Logo De Leste Cent