De Leijgraaf opent gratis ICT-loket Noordkade

VEGHEL – Een app installeren, een vastgelopen laptop of een backup maken: ICT-studenten van De Leijgraaf helpen je daarmee. Maar ze helpen daarmee ook zichzelf, want door corona is het lastig om een stageplek te vinden. Daarom opende De Leijgraaf, met hulp van een coronasubsidie van de overheid, het gratis ICT-loket Noordkade.

De school, mbo-studenten en bezoekers zijn enthousiast. De bedoeling is dan ook dat het ICT-loket een blijvertje wordt. Studenten ICT van niveau 2 en 4 helpen iedereen met technische vragen over computer, laptop, tablet of telefoon. Ook voor het installeren van apparatuur, software, apps en het maken van back-ups kan iedereen bij het ICT-loket terecht.

Van de nood een deugd

Het ICT-loket is uit nood geboren, maar blijkt een deugd te zijn. De studenten zijn erg tevreden over hun stageplek en werkzaamheden. Sterker nog: het ICT-loket bevalt zo goed dat het waarschijnlijk een blijvertje wordt. Iedereen kan in ieder geval tot het einde van het schooljaar op maandag en dinsdag terecht bij ICT-loket Noordkade (dezelfde ingang als Wittern en de bioscoop) .