De Leijgraaf en Koning Willem I gaan verder met onderzoek naar fusie

VEGHEL - De Leijgraaf in Veghel en het KW 1 in Den Bosch gaan nu serieus onderzoeken of een fusie van beide instellingen inderdaad wenselijk en mogelijk is. Medio november vorig jaar kondigden de beide instellingen aan een onderzoek naar verdere samenwerking te zullen gaan uitvoeren en begin maart van dit jaar de eerste resultaten van dat onderzoek te zullen gaan evalueren.

In de Stadskrant Veghel zegt Peer van Summeren, voorzitter van het College van Bestuur van De Leijgraaf, nu dat uit het onderzoek is gebleken dat het onderwijsaanbod elkaar aanvult en dat een fusie mogelijkheden biedt voor innovatie. En ook bestuursvoorzitter Jos van Kessel van het KW 1 is enthousiast over de samenwerking tussen de beide beroepsonderwijs instellingen.

Noodzaak
“Zowel de uitkomsten van de onderzoeken als de uitspraken die zijn gedaan tijdens diverse gesprekken die we met medewerkers, studenten en externe relaties hebben gehad bevestigen de noodzaak om het onderzoek voort te zetten”, aldus Van Kessel.

Mei
In mei moet er een FER, een Fusie Effect Rapportage, op tafel liggen en uiteindelijk is het dan de minister van onderwijs die besluit of het daadwerkelijk tot een fusie kan komen. Als er zich geen problemen voor doen zou die fusie op 1 januari volgend jaar daadwerkelijk een feit kunnen zijn