De Kunst van het Herinneren in het RAADhuis

SCHIJNDEL - Tijdens wereld Alzheimerdag op woensdag 21 september is er een speciale rondleiding langs de kunstcollectie Meierijstad in het RAADhuis in Schijndel. Deze activiteit is speciaal voor mensen met dementie en hun dierbaren. Tijdens de rondleiding staat het genieten van kunst en de persoonlijke beleving centraal.

Door het delen van verhalen, herinneringen, associaties en ideeën, brengen de deelnemers de kunstwerken tot leven. Kennis van kunst is geen vereiste. Het is de bedoeling om een ontspannen en inspirerende ochtend te bieden aan mensen met dementie en hun mantelzorgers. Het thema van deze eerste De kunst van het herinneren - rondleiding is het landschap. Deelname is gratis. Aanmelden kan via museum@meierijstad.nl. Een aanmelding is voor 2 personen, iemand met dementie en zijn / haar mantelzorger.

Beproefde rondleiding
Deze activiteit is gebaseerd op de Onvergetelijk Rondleidingen die in meerdere musea door heel Nederland worden gegeven. Kunst en cultuur verrassen, verrijken en verbinden. Vanuit de overtuiging dat musea voor iedereen toegankelijk moeten zijn - ongeacht leeftijd, achtergrond, overtuiging en/of beperking, in welke vorm dan ook - ontwikkelden het Stedelijk Museum Amsterdam en het in Eindhoven gevestigde Van Abbemuseum in 2013 ‘Onvergetelijk’: een programma voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Poster Rondleiding RAADhuis