De kreuge, collectionneurs en Dakar passen allemaal in de 55 Plusshow

MEIERIJSTAD – De kreuge was vroeger een prachtig hulpmiddel om allerlei spullen mee te vervoeren. Men gebruikte hem op allerlei manieren en kon niet gemist worden bij het werken in de tuin. Dat vertelt Antoon Buiting zondagmorgen in zijn Meierijs Verhaal in het radioprogramma de 55 Plusshow op Omroep Meierij. Ook Sonja van den Heuvel heeft in haar wekelijkse bibliotheekrubriek interessante informatie. Zij legt uit hoe de bibliotheken hun boekenvoorraad op peil houden. Collectionneurs spelen hierbij een belangrijke rol.

Harry Belafonte
Niet minder belangrijk is het benefietconcert ‘De Eeuw van Harry Belafonte’. Vanwege corona is deze muzikale bijeenkomst ten bate van Good News Centre Kenya in Theater De Blauwe Kei weliswaar verschoven naar 21 maart. Toch is dit voor ons reden om contact op te nemen met Sjaak de Vries. Hij is voorzitter van GNCK en kan als geen ander uitleggen welke doelen deze stichting naastreeft. En reken maar dat wij na het gesprek met De Vries Belafonte’s Bananasong laten horen.

Nieuws uit de Dakar Rally
Wie iets over de Dakar Rally te weten wil komen moet zondag tussen 11.00 en 13.00 uur zeker afstemmen op onze show. OSR-radiocollega Sander Stekelenburg is begin januari tussen de vrachtwagens, motoren en quads afgereisd naar de woestijnen van Saoudie Arabië waar deze krachtmeting dit jaar plaatsvindt. We zijn benieuwd of zijn microfoon niet vol Arabisch woestijnzand zit zodat hij goed verstaanbaar is. Er doen immers ook coureurs uit Meierijstad en omgeving mee. Hoe zijn hun prestaties?

Top 3 uit 1983
Tussen alle bedrijven door draaien we ook muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90. In het Brabants Kwartierke hoor je de Brabantse tongval van Lya de Haas, Peter Aarts en onze eigen Nico van de Wetering. En wil je nog eens een Top 3 uit het verleden terughoren? Wij hebben die van 9 januari 1983 klaarstaan.

En tot slot: De 55 Plusshow is iedere zondag van 11.00 tot 13.00 uur te horen via 107.1 FM, DAB+ en de mediakanalen van Omroep Meierij.