De Korfrakkers winnen na zaaltitels ook meerdere veldtitels

ERP/SCHAIJK – Het zijn de A1 en reserves van korfbalvereniging De Korfrakkers uit Erp gelukt om het Nederlands kampioenschap veld te winnen. Op het veld van DAW Schaijk waren beide teams te sterk voor hun tegenstanders. De B1 greep op een haar na langs de winst.


Tweede NK-titel voor A1
In totaal zouden er drie teams van De Korfrakkers in actie komen in Schaijk. Allereerst was het de beurt aan de A1. Zij traden aan tegen Vios/Spes A1. Beide ploegen kwamen elkaar ook al tegen in de nationale zaalfinale. Toen was de Erpse ploeg de sterkste. Het was deze keer Vios/Spes dat uitstekend aan de finale begon. Al snel kwam de ploeg uit Ottersum op een 5-1 voorsprong. De Korfrakkers lieten zich niet van de wijs brengen door deze vroege achterstand. Punt voor punt werd de achterstand goedgemaakt en bij het rustsignaal had de ploeg uit Erp deze omgebogen (5-6).

Vios/Spes kwam de kleedkamers uit met een duidelijk opdracht. Het spel moest fysieker, met als doel om de Korfrakkers van de leg te brengen. Zonder succes, want De Korfrakkers gingen stoïcijns door met het vergroten van de voorsprong. De Erpse korfbalsters kwamen nooit meer in de problemen en wisten de finale uiteindelijk met 11-7 te winnen. Waar Vios/Spes twee keer de sterkste was in het reguliere seizoen, wisten De Korfrakkers beide keren de finale te winnen. Een goed voorbeeld van pieken op het hoogtepunt.

De dames van de A1 waren terecht blij met het winnen van de titel

Ook De Korfrakkers 2 winnen finale
De Korfrakkers 2 namen het in de veldfinale op tegen het Nulandse Be Quick 2. De Erpse reserves waren dit seizoen dominant en verloren slechts een wedstrijd. Dat was uitgerekend tegen de Nulandse opponent. De dames waren dus gewaarschuwd en vlogen uit de startblokken. Voordat Be Quick 2 wist wat het overkwam, stond het al 7-1 voor de ploeg uit Erp. Be Quick 2 wist in het vervolg van de partij steeds beter stand te houden en kwam langzamerhand terug in de wedstrijd.

Toch lieten De Korfrakkers hun kwaliteiten doorschemeren op de momenten dat het echt nodig was. Zo zorgden ze ervoor dat de tegenstander nooit echt in de buurt kwam. Koelbloedig speelden de Erpse dames de wedstrijd uit. Na het laatste fluitsignaal stond er een 11-9 eindstand op het bord. De Korfrakkers 2 mogen zich daardoor Nederlands kampioen veld noemen.

Na een spannend slot mag De Korfrakkers 2 zich Nederlands kampioen noemen

B1 De Korfrakkers moet titel aan tegenstander laten
Voor de B1 van De Korfrakkers eindigde de middag in teleurstelling. De ploeg speelde haar finale tegen Vios/Spes B1, waar in de zaalfinale van gewonnen werd. Deze keer was het de ploeg uit Ottersum die aan het langste eind wist te trekken. Vios/Spes B1 kwam al snel op een 4-0 voorsprong. De ploegen gingen met een 5-2 stand de rust in. De score liep na rust gelijk op, tot 8-5. Het achtste punt van Vios/Spes bleek uiteindelijk de beslissende te zijn. De Korfrakkers kwamen nog terug tot 8-7, maar wisten de wedstrijd niet naar een verlenging te brengen, mede door twee gemiste vrije worpen. Zo was bij het laatste fluitsignaal het verschil maar 1 treffer, maar was het Vios/Spes B1 dat de Nederlandse titel in de wacht wist te slepen.

Nikki van Zutphen werd daarna nog in het zonnetje gezet. Zij werd verkozen tot grootste talent van de topklasse. Als het ware een afscheidscadeau voor de speelster die volgend seizoen de stap naar DOT Oss en het gemengd korfbal gaat maken.

Nikki van Zutphen werd gekroond tot grootste talent van de topklasse