De helpende handjes van Sint en Piet

VEGHEL – Het zijn drukke tijden voor Sinterklaas en zijn Pieten. Gelukkig staan ze er niet alleen voor. Trouwe vrijwilligers boden ook dit jaar weer de helpende hand. In het Pieter Brueghel Huis werden 5500 snoepzakken gevuld, nog voordat de Sint zondag voet aan wal heeft gezet in Veghel.

De afgelopen weken gingen in iedere wijk collectanten op pad voor de collecte om de Sinterklaasintocht mogelijk te maken. Voor de financiële bijdrage in de collecte-bus ontvangt men altijd een bonnetje voor een snoepzak. Die moeten natuurlijk ook gevuld worden. Omdat Sinterklaas en zijn Pieten druk bezig zijn met hun tocht naar Nederland neemt de vulploeg deze taak voor haar rekening. Onder het toeziend oog van wethouder Jan Goijaarts werkten tientallen vrijwilligers hard om de snoepzakken op tijd klaar te krijgen.

Gezellig
“Het is even hard werken maar super gezellig zo met elkaar”, vertelt een van de enthousiaste dames. De meeste vrijwilligers werken al jaren mee en zetten zich graag in voor een van de leukste evenementen van het jaar. Met als resultaat dat iedereen met een bonnetje komende zondag na de intocht een snoepzak kan halen op de Veghelse Markt. Wie nog geen bonnetje heeft kan tegen een kleine vergoeding een snoepzak kopen.

Kijk voor meer informatie op sintinveghel.nl en op Facebook Sint in Veghel, volg @sintinveghel via Twitter.

Helpende handen bij het vullen van de snoepzakken
Fotograaf: Sint Nicolaascomité Veghel