De Hel van de Vlagheide is geboren (Video)

SCHIJNDEL – Als het aan organisator John Broks en veel wielerliefhebbers ligt krijgt de allereerste mountainbikewedstrijd Hel van de Vlagheide een vervolg. Broks dacht aanvankelijk zo’n 40 renners naar Schijndel te lokken, maar het werden er 100.

Renners moesten in principe 5 keer de niet gemakkelijk begaanbare berg op en spraken na afloop over een parcours met een uitdaging. Plaatselijk favoriet Ronan van Zandbeek vond dat in zijn wielerdorp Schijndel meer wedstrijden georganiseerd mogen worden. Met name voor de jeugd.

Aandacht voor veiligheid
Wat de organisatie daarbij wel in het oog moet houden is de veiligheid van de renners. Dat bleek met name aan de finish waar de nummer 2 Jasper de Laat ten val kwam nadat hij in botsing kwam met een in de weg staande fotografe toen hij met winnaar Kevin Nooijen voor de eer moest sprinten. Gelukkig liep de harde smak tegen het asfalt goed af.

Op tijd bellen
Ook het feit dat men 6 in plaats van 5 rondjes moest rijden namen de meeste renners de organisatie niet kwalijk. Het was voor hen namelijk ook de eerste keer en helaas schoot de bel voor de laatste ronde erbij in. Puntjes om tijdens de evaluatie rekening mee te houden. Maar een volgende Hel van de Vlagheide is zeker de moeite waard.