De geur van goede ideeën

Zondag 18 oktober in de 55Plusshow, van 11:00-13:00 op Omroep Meierij Radio

MEIERIJSTAD – Do you remember, toen we met familie en vrienden een verjaardag vierden? Genoten in een vol restaurant of gezellig drukke kroeg? Het komt vast wel weer terug. Maar dan moeten we er nu op gepaste afstand het beste van maken. De strenge regels zijn vooral vervelend voor eenzame ouderen.

M25
Gelukkig zijn er dan mensen als Jessica de Jong. Tijdens de lockdown in maart en april bezorgde ze puzzels bij ouderen in Meierijstad. Nu staat ze voor hen achter het fornuis. Haar plan? Daar vertelt ze zondag meer over in de 55 Plusshow. Ook Jongerengroep M25 heeft een fijn recept voor ouderen die hun tijd vanwege de coronamaatregelen in eenzaamheid thuis doorbrengen. Daarom roept Noor van Rijbroek in onze radioshow de hulp in van jonge taartenbakkers.

Geef elkaar de ruimte
Give a little bit ruimte aan mensen die slecht zien of blind zijn. Onder het motto Houd de lijn vrij werd vorige week tijdens de week van de toegankelijkheid aandacht gevraagd voor de geleidelijnen in de trottoirs. Want maar al te vaak lopen gebruikers van de lijnen tegen allerlei obstakels aan. Marieke Raijmakers uit Schijndel weet er alles van. Wij geven haar graag de ruimte om nog eens de aandacht te vestigen op het ongemak. Tussen 11.00 en 13.00 uur kun je ook een oproep voor vrijwilligers verwachten. Want je kunt er niet genoeg hebben. Dat vindt ook vrijwilligerscoördinator Willeke van Weert van zorgcentrum Odendael in Sint-Oedenrode.

Top 3
Ben je trouwens nieuwsgierig wie er op nummer twee staat in de Top 3 Uit Vervlogen Tijden? Dat ontdek je als je zondag luistert via de livestream van Omroep Meierijstad. Dan krijg je ook nog twee kersen op de taart: het Gedicht van de week van Hans F Marijnissen, en een fijn Meierijs Verhaal van Antoon Buiting. Tot zondag dan, hè. En wil je meer weten over de 55 Plusshow? Kijk dan eens op onze website.

M25 bakte in maart en april voor ouderen