De Compagnie presenteert Endless stories van Jenny Ymker

MEIERIJSTAD - De expositie Endless stories van Jenny Ymker brengt het halfduister van de Wiebenga silo aan de Noordkade in Veghel tot leven, met werken die de toeschouwer niet snel loslaten. De basis van Ymkers werk bestaat uit foto’s, die ze verwerkt tot geweven gobelins, lichtbakken en sinds kort ook filmloops.

Ymker (1969) studeerde in 1995 af aan de kunstacademie in Kampen. Daarnaast heeft zij een opleiding tot hulpverleenster gevolgd en een aantal jaar als activiteitenbegeleidster met dementerende ouderen gewerkt. “Daar merkte ik dat vrouwen zich letterlijk overeind houden via hun handtas. Dit beeld heb ik meegenomen in mijn werk.” De kleding, tassen en andere accessoires die Ymker gebruikt zijn afkomstig uit kringloopwinkels. Ze zijn niet modern, dat zie je meteen, maar ze zijn ook niet aan een bepaalde periode te koppelen. Dit maakt de beelden tijdloos en universeel.
Jenny Ymker heeft in binnen- en buitenland geëxposeerd en verschillende internationale prijzen gewonnen.
De Wiebenga silo is onderdeel van het CHV-complex op de Noordkade in Veghel. De tentoonstelling is te zien van 28 augustus tot en met 9 oktober. Dinsdag t/m zaterdag van 12.00 – 17.00 uur en zondag van 13.00 – 17.00 uur.