De Beemd wint Techniek Challenge Elde College

SCHIJNDEL - Groep 7/8 van basisschool de Beemd uit Schijndel heeft de Doe Dag Techniek Challenge van het Elde College gewonnen.

De opdracht was: ‘maak een originele racebaan en maak kans op een set van LEGO Boost’. Leerkracht Rowan van Zutphen van groep 8 nam de prijs in ontvangst. Alle leerlingen kregen voor hun harde werk een persoonlijke sleutelhanger en oorkonde.

Geen snuffellessen dit jaar

Normaal gesproken organiseert het Elde College in de maand november voor alle groep 7/8-leerlingen in het dorp een Doe Dag. De leerlingen komen dan een dagdeel naar het Elde College om snuffellessen te volgen bij de afdelingen Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) Produceren, installeren en energie (PIE), Zorg & Welzijn en Groen.

Vanwege de coronamaatregelen moest het dit jaar anders. Om de leerlingen toch kennis te laten maken met deze afdelingen ontvingen alle deelnemende scholen pakketten met opdrachten voor werkstukken die over deze afdelingen gaan. Deze werkstukken met instructies konden de basisscholen dan op hun eigen school maken.

De Beemd wint Techniek Challenge Elde College