De 55 Plusshow in 3 bedrijven

MEIERIJSTAD – Vanuit de radiostudio in ’t Spectrum in Schijndel presenteren we ook zondag weer live het radioprogramma de 55 Plusshow. Ook dit keer weer met een verscheidenheid aan onderwerpen en muziek.

Theatergroep Phoenix Cultuur
Voor het eerste onderwerp hoeven we niet ver weg van de studio. Want in de theaterzaal in ’t Spectrum speelt de theatergroep van Phoenix Cultuur zondagmiddag voor de laatste keer haar musicalproductie Midzomerroos. Een echte familie-aanrader voor iedereen boven de leeftijd van 6 jaar. Regisseuse Lilian van Overbeek komt in de uitzending aan het woord om te vertellen hoe het musicalweekend is verlopen.

Onderduikersnetwerk
Het gesprek met Rolf Vonk is van een heel andere orde. Het voert 80 jaar terug. Naar de oorlogsjaren ’40 – ’45. Heemkundekring Vehchele, waarvan Rolf een enthousiast lid is, ontdekte dat in die verschrikkelijke jaren in Veghel een onderduikersnetwerk ontstond. En misschien geloof je het niet, maar een kaboutertje speelde daarin de hoofdrol, samen met de Duitse Paula Pottgiesser. Rolf ontwikkelde voor de schooljeugd een project, compleet met 4 korte filmpjes. Het verhaal is binnenkort overigens ook te zien bij Omroep Meierij.

Over Mutsen en Poffers
De vakantietijd komt eraan. Voor wie dicht bij huis naar een museum wil hebben we een aanrader. Het Mutsen en Poffersmuseum in Sint-Oedenrode. Onze verslaggever nam er een kijkje en sprak daar met Gerdien van den Brand.

Onze bekende stemmen
Ook ons vaste trio medewerkers deed weer haar best om de 55 Plusshow van zondag compleet te maken met hun bijdragen. Dus ook de stemmen van Meierijs verhalenverteller Antoon Buiting, bibliotheekmedewerkster Sonja van den Heuvel en dichter Lucia Silder van schrijverscollectief Meierij klinken door de ether. Tussen 11.00 en 13.00 uur via 107.1 FM en via de mediakanalen van Omroep Meierij / OSR 920.