De 55 Plusshow doorkruist heel Meierijstad

MEIERIJSTAD – Wie zondag tussen 11.00 en 13.00 uur naar de 55 Plusshow op Omroep Meierij luistert krijgt een scala aan activiteiten voorgeschoteld. Daarbij blijven we niet op één plaats hangen maar doorkruisen een deel van onze gemeente.

Voor ons eerste onderwerp gaan we naar Sint-Oedenrode. In het Damiaancentrum geeft Renie de Bie op 31 januari tekst en uitleg over hoe je kunt omgaan met rouw en verlies. In het leven is het niet te voorkomen dat we met verlies, verdriet en rouw in aanraking komen. Het treft ons allemaal, schrijft Renie op haar website ‘Lief je Rouw’. Ze heeft persoonlijk ook met dit onderwerp te maken gehad en kan zowel uit eigen wetenschap als professioneel adviseren hoe verlies te integreren is in het eigen leven.

Ollandse buurtbattle
Als dit artikel op papier komt moeten we voor ons tweede item nog op pad. Naar Olland. Als daar iets te doen is trekt Peter van de Moosdijk doorgaans bij de makers van de 55 Plusshow aan de bel. Hij attendeerde ons op de buurtbattle die zaterdagavond in gemeenschapshuis De Loop’r plaatsvindt. Volgens Peter is een groot deel van het Ollandse verenigingsleven daarbij aanwezig. Zo’n 180 in getal. “Een oproep voor deelnemers hoef ik niet meer te doen. Maar misschien is het leuk dat jullie toch komen om een verslag te maken”. Dat doen we dan voor zowel de 55 Plusshow als voor een verslag in ons nieuwsprogramma RondOM.

Cursus Jeugd Natuurgids
Vanuit Olland zakken we af naar Veghel. Daar doet het IVN een oproep voor volwassenen om zich vanaf maart aan te sluiten bij de cursus Jeugd Natuurgids. Bedoeld om jeugd van 4 tot 12 jaar wegwijs te maken in de geheimen van onze natuur. Hoe lang die cursus duurt en waar je moet zijn hopen we van één van de IVN’ers te horen.

De herremenie komt langs
Waar we in onze uitzending zeker iets van horen zijn de vaste medewerkers aan onze show. Dat begint na een half uur al met een smeuïg Meierijs verhaal van Antoon Buiting. Leden van de ‘herremenie’ komen langs om donateurs te werven. Het eerste uur sluiten we altijd af met het Gedicht van de Week. Dit keer geschreven en gelezen door Louis van Londen van Schrijverscollectief Meierij. Ook present is Sonja van den Heuvel. Zij praat ons de ene week bij over het nieuws uit de bibliotheken van Meierijstad en de andere keer over boeken die ze heeft gelezen. En niet te vergeten de muziek. Die komt uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Al met al niet verkeerd om zondag af te stemmen op 107.1 FM of een van de mediakanalen op OSR920 Omroep Meierij. Trouwens…. Wil jouw vereniging ook iets wereldkundig maken in ons programma? Stuur dan een mail naar 55plusshow@omroepmeierij.nl